Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Beograd: Radno vreme prodavnica za vreme praznika

  Prema odredbama Odluke o radnom vremenu zanatstva i trgovine na teritoriji grada Beograda u subotu, 31. decembra uoči Nove godine, dežurne prodavnice pretežno prehrambene robe kao što su hipermarketi, supermarketi, superete i mini-marketi, moraju da rade najmanje od 9 do 18 sati, saopštili su iz Sekretarijata za privredu.

  U nedelju, 1. januara, dežurni prodajni objekti mogu biti zatvoreni, a u ponedeljak, 2. januara, moraju da rade najmanje od 9 do 12 sati isto kao i u utorak, 3. januara. U petak, na Badnji dan, prodavnice pretežno prehrambene robe hipermarketi, supermarketi, superete, mini-marketi, moraju da rade najmanje od 9 do 18 sati, dok na sam Božić 7. januara dežurni prodajni objekti mogu biti zatvoreni.

  Na dan državnog i drugog praznika 1, 2, 3. i 7. januara nespecijalizovane prodavnice u kojima se obavlja trgovina na malo pretežno neprehrambene robe i posebni trgovinski objekti mogu biti zatvoreni. Benzinske stanice na državnim putevima I i II reda i opštinskim putevima na teritoriji Beograda rade od 00 do 24 sata, a ostale benzinske stanice u gradu najmanje od 6 do 20 sati.

  Dežurni prodajni objekti koji rade u vreme državnih i drugih praznika dužni su da raspored, početak i završetak radnog vremena istaknu na vidnom mestu objekta, najmanje tri dana pre državnog i drugog praznika. Svi trgovinski i zanatski objekti u dane novogodišnjih i božićnih praznika mogu biti otvoreni i mogu raditi duže od radnog vremena navedenog u ovom saopštenju.

  U dane kada se praznuje Nova godina  31. decembra, 1, 2. i 3. januara, kao i 13. i 14. januara, ugostiteljski objekti koji se nalaze u stambenim zgradama mogu raditi, emitovati muziku ili priređivati muzički program od 00 do 24 sata. Ostali ugostiteljski objekti koji se ne nalaze u stambenim zgradama mogu raditi u okviru maksimalno utvrđenog radnog vremena – od 00 do 24 sata.

  Izvor: Beoinfo

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE