Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Balet ili Noć knjige: Pet kulturnih događaja u Beogradu!

  Ako ste se pitali kakav nam to kvalitetan kulturni sadržaj nudi Beograd na početku jeseni, BIZLife je odlučio da vam pomogne i predloži pet kulturnih događaja koje ne biste smeli da propustite sledeće nedelje.

  1. Sava centar: Balet na ledubalet-na-ledu_facebook

  Ruski državni Balet iz Sankt Peterburga vas poziva da u sredu, 14. decembra poziva na „Labudovo jezero“ Petra Iliča Čajkovskog. Ruski državni balet je osnovan 1967. godine od strane izuzetnog koreografa Konstantina Bojarskog, a koji je naslednik izuzetne tradicije škole klasinog baleta iz Sankt Peterburga, biće izveden 14.12.2016. u Sava Centru u Beogradu.

  Na čelu Baleta se nalazi umetnčki direktor Konstantin Rasadin, koji je ruski zaslužni umetnik i bivši solista čuvene svetski poznatog Marinski baleta, kao i školski drug Rudolfa Nurieva. On je učestvovao u predstavama zajedno sa Mihailom Barišnjikovim i Natalijom Makarovom.

  Oko 20 plesača imaju titule Majstora sporta Rusije zbog svojih pobeda na svim ruskim i međunarodnim takmičenjima u umetničkom klizanju.

  Od 1995. godine, Balet na ledu iz Sankt Peterburga je izvođen na mnogobrojnim scenama operskih pozorišta. Sve predstave se izvode pod rukovodstvom glavnog koreografa Konstantina Rasadina koji je zaslužni ruski umetnik. Ovo je prvi put u svetu da se pravi klasični balet, u klasičnim baletskim kostimima, izvodi na klizalištu koje se postavlja na samoj sceni pozorišta i opera.

  U prodaji su ulaznice za Parter po cenama: 1.800,00 / 2.200,00 i VIP 2.900,00 Prodaja ulaznica – Blagajna Sava Centra, Win Win, www.ddtickets.rs. Našite ih na FEJSBUKU.

  2. Jugoslovenska kinoteka: Za igru je potrebno dvojedosadna-zena_youtubeprintscreen

  „Za igru je potrebno dvoje“ (Only Two Can Play) možete pogledati u Jugoslovenskoj kinoteci u ponedeljak, 12. decembra u 21.00 čas.

  Džon Luis (Piter Selers) je loše plaćeni i profesionano frustrirani velški bibliotekar i povremeni dramski kritičar čija zaljubljenost čas skače sa glamurozne Liz na ženu Džin. Kada mu se pruži prilika za bolje plaćeni posao Luis se plaši da konkuriše ali ga Džin ubeđuje da to učini. Tada upoznaje veoma privlačnu Liz, dizajnerku koja se nudi da mu „sredi“ posao kod muža i stavlja Luisu do znanja da je privlači.

  3. Atelje 212: Dar- Mardar-mar-predstava-pozoriste_youtubeprintscreen

  U četvrtak, 15. decembra sa početkom od 20.20 časova imaćete priliku da u Ateljeu 212 pogledate predstavu Dar-Mar autora Nila Labjuta.

  Da li je prihvatljivo da se raskine sa nekim u restoranu? Da li posle udarca u glavu pomaže naručeni dezert?

  Ljudski odnosi – profesionalni i lični – priče za stolom u dve jednočinke Nil Labjuta, oštra su  kritika društvene netolerancije i licemerja savremenog sveta, duhovite i istovremeno opore. Novi zavet (The New Testament, 2009) je šuobiznis satira o rasnoj netoleranciji, a Dar-mar (Helter Skelter, 2008) intimna bračna drama koja, smeštena u restoran, postaje javna i dobija oblik grčke tragedije.

  Nil Labjut (Neil LaBute), poreklom iz provincijskog gradića srednje Amerike, je američki filmski reditelj, scenarista i dramski pisac. Već nakon prvog pozorišnog komada stekao je status jednog od najznačajnijih savremenih američkih autora.

  On poseduje talenat da otkrije savremenu temu i prikaže je na ekstreman način. Labjut je pre svega majstor briljantnih dijaloga u kojima su nedovršene rečnice, predasi između dva glasa, lepršav vic, nagoveštaji i preokreti, često važniji nego eksplicitan tekst. Sve je kod Labjuta naizgled bezazleno, a zapravo strašno – upravo je to ono što ga izdvaja od ostalih pisaca. Labjutovo „bezbožno“ prikazivanja zla u čoveku nije promaklo ni mormonskoj crkvi, koja ga je isključila iz svoje zajednice.

  https://www.youtube.com/watch?v=T8j_nIliV8w

  4. Kolarac: Aleksandar Madžar, klavirkolarac_kolarac

  Kolarac vas u sredu, 14. decembra poziva na koncert Aleksandra Madžara koji će se održati u Velikoj dvorani sa početkom od 20.00 časova.

  Jedan od naših najuspešnijih pijanista, Aleksandar Madžar, ljubimac beogradske publike, ponovo će biti na podijumu Kolarca sa solističkim programom. Poslednji resital Madžar je imao pre četiri godine kada je sa ogromnim uspehom izveo Bahove partite. Za ovaj beogradski solistički koncert odabrao je dela Mocarta (Andante KV 616), Šumana (Fantazija op.17) i Šopena (Tri mazurke kao i Sonata br. 3)

  Madžar, koji ima zavidnu karijeru u inostranstvu, paralaleno sa brojnom solističkim i kamernim nastupima, veoma je posvećen pedagoškom radu. Rođen je u Beogradu gde se i školovao a potom usavršavanje nastavio uMoskvi, Strazburu i Briselu. Madžarova međunarodna karijera veoma je napredovala nakon osvajanja nagrade na Takmičenju pijanista u Lidsu 1996. godine, ali i u Ženevi, Bolcanu i Milanu. Ulaznice po ceni od1500, 1800 i 2000 dinara su u prodaji na biletarnici Kolarca.

  5. Noć knjige 2016.noc-knjige

  Regionalna manifestacija Noć knjige po petnaesti put biće organizovana 16. decembra od 17.00 do 24.00 časa. Noć knjige će se održati u knjižarama Delfi i Laguninim klubovima čitalaca koji se nalaze u Beogradu i u još dvadeset gradova u Srbiji.

  Noć knjige, pokrenuta 2009. godine, postala je najposećenija manifestacija koja promoviše knjigu i čitanje posle Beogradskog sajma knjiga, koju za samo sedam sati poseti više od 40.000 ljubitelja dobre knjige. Pored ponude – više od 50.000 naslova – i ove godine organizator priprema fantastične popuste, poklone, promocije, nezaboravna druženja sa najpoznatijim domaćim autorima, a to je samo deo iznenađenja.

  Izvor: BIZLife, danubeogradu.rs

  Foto: BIZLife, Facebook

  Piše: A. M.

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE