Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Kubanski lekovi stižu u Srbiju

    Čuveni kubanski lek za vitiligo, melagenina plus, prvi je otvorio vrata tržišta Srbije farmaceutskoj industriji Kube, da bi ovih dana pred vratima Agencije za lekove i medicinska sredstva našla još dva ekskluziviteta kubanskih naučnika, vakcina cimaVax EFG protiv raka pluća i prostate i vidatox 30CH, pomoćno sredstvo koje usporava rast tumora.
     
    Rezultati melagenina plus u lečenju vitiliga, do sada nesavladive bolesti depigmentacije kože, takvi su da ovaj lek potražuju u Srbiji pacijenti i iz drugih zemalja regiona, pa i šire – obzirom na to da je trenutno u Evropi jedino registrovan u našoj zemlji.
     
    Uvozi ga beogradska firma „Pharma ultra“, koja je i ekskluzivni regionalni zastupnik kubanskog Centra za placentarnu histoterapiju.
     
    Lek je pronašao pre dvadesetak godina kubanski ginekolog i farmakolog dr Mijares Kao, otkrivši jedan sastojak u ljudskoj placenti sa svojstvom da regeneriše melanin, pigment koji definiše boju kože.
     
    Vakcina „cimavax EFG“ trebalo bi da bude registrovana u Srbiji do kraja godine, preko firme „Vama“ koja je zastupnik kubanskog Centra za molekularnu imunologiju (Cibam) iz Havane, ističu u firmi „Pharma ultra“. Vidatox, inače prirodan preparat, koji poboljšava kvalitet života obolelih od kancera, do sada se mogao kupovati na „crnom tržištu“ u Srbiji, uprkos upozorenja iz kubanske ambasade da se često radi o falsifikatima.
     
    Pomenuta dva kubanska Centra, gde je stvoren niz jedinstvenih vakcina, antibiotika i drugih lekova, uključujući i heberprot-p, za dijabetesno stopalo i gangrenu,samo su deo fenomena koji u ovoj oblasti čine unazad par decenija Kubu malom svetskom medicinskom i farmaceutskom silom.
     
    Ogromna, mnogima ekonomski neshvatljiva ulaganja u medicinske nauke na Kubi, koja, recimo, poseduje Centar za genetički inženjering i biotehnologiju kakav svojevremeno nisu mogle sebi da priušte neke od najrazvijenijih zemalja sveta, koja ima više lekara dobrovoljaca u inostratstvu neko ukupno Svetska zdravstvena organizacija, samo u Havani 13 fakulteta medicine … posledica su već poluvekovne ekonomske blokade nametnute Kastrovoj revoluciji.
     
    Sam gotovo opsednut medicinom, Fidel Kastro je izabrao ovaj segment najpre da bi skinuo omču blokade uvoza američkih farmaceutskih proizvoda, a potom kao jedan od brendova sistema koji gradi, ne žaleći da iz ograničenog budžeta izdvaja stotine i stotine miliona dolara u zdravstvo i farmaceutiku.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE