Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Teže do overe zdravstvenih knjižica

    Granski sindikat zdravstva i socijalne zaštite saopštio je da su izmene Zakona o zdravstvenom osiguranju vezano za definisanje uslova za overu zdravstvenih knjižica stvorile teškoće osiguranicima u overi zdravstvenih knjižica.
     
    Izmenom Zakona o zdravstvenom osiguranju definisana su dva uslova za overu zdravstvenih knjižica – prvi je da je poslodavac, čak i ako ima zaostale neizmirene obaveze, započeo i nastavio uplatu doprinosa za zdravstvo, a drugi je da se pacijent opredelio za izabranog lekara.

    Granski sindikat zdravstva smatra da se drugim uslovom građani ucenjuju, dodatno maltretiraju, uslovljavaju i primoravaju da se opredeljuju za državne ustanove, čime im se sužava mogućnost izbora i način lečenja.

    Ovi postupci, kako ocenjuje sindikat, dovešće do nemogućnosti lečenja za one zaposlene koji rade van svog mesta boravka zato što se opredeljenje može vršiti samo po mestu stanovanja.

    Ovaj sindikat skreće pažnju Republičkom fondu za zdravstveno osiguranje da prilikom donošenja zakonskih izmena učini dostupnijim i efikasnijim zdravstvene usluge korisnicima.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE