Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Hipnoza pacijenata ubrzava lečenje i oporavak nakon raka

    Hipnotizovanje žena nakon operacije raka dojke ubrzava njihov oporavak i smanjuje izglede za povratak bolesti, pokazalo je istraživanje Univerziteta Catholique de Louvain u Briselu. Istraživači tvrde da kombinacija hipnoze i lokalnih anestetika omogućava brži odlazak iz bolnice, a takođe i bolje raspoloženje pacijenta, piše Daily Mail. Međutim, tehnika se preporučuje samo kod pacijenata koji su stvarno motivisani.
     
    Uz smanjenje upotrebe lekova i vremena provedenog u bolnici, izbegavanja opšte anestezije kod operacije raka dojke je važno jer lokalna anestezija izaziva stres, a na taj način će smanjiti mogućnost širenja tumora, rekao je direktor istraživanja Fabienne Roelants.

    Da bi se hipnoza mogla primeniti, pacijenti moraju biti motivisani, spremni za saradnju i imati poverenje u svoje lekare. Ovakav način lečenja takođe se može primeniti kod operacija kolena, kile, oka, uha, grla i nosa, kao i u plastičnoj hirurgiji.

    Postoje posebne mere opreza koje treba poduzeti, pa tako samo hipnotizeri trebaju razgovarati s bolesnikom tokom postupka, a treba izbegavati i bilo kakve nagle postupke koji bi mogli naštetiti pacijentu,  rekala je koautor studije Christine Watremez.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE