Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    UZIMALI PARE OD VOZAČA: Uhapšeno 30 saobraćajaca

    Čak 30 policijskih službenika saobraćajne policije u Čačku i tri bivša saobraćajna policajca uhapšeni su zbog sumnje da su od vozača koji su počinili prekršaj uzimali novac kako im ne bi pisali prekršajne prijave.

    Osumnjičeni su, kako se sumnja, od februara do maja ove godine na području Ibarske magistrale od više učesnika u saobraćaju, koje su prethodno uočili da prave saobraćajni prekršaj, zahtevali i primali novac u različitim iznosima.

    Za uočene prekršaje i primenjena policijska ovlašćenja osumnjičeni nisu pisali zapisnike protiv vozača u prekršaju, zbog čega protiv njih nisu pokretani i vođeni prekršajni postupci.

    Sumnja se da su osumnjičeni na taj način oštetili budžet Srbije za više od 1,5 miliona dinara.

    Svim osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 sati, nakon čega će uz krivičnu prijavu biti privedeni Višem javnom tužilaštvu u Čačku, piše u saopštenju.

    Hapšenje je potvrdila i policija u Čačku, a građani koji su posmatrali hapšenje kazali su agenciji Beta da je u akciji učestvovalo oko 100 pripadnika Žandarmerije koji su sa desetak džipova i jednim autobusom, „opkolili“ zgradu Saobraćajne policije na Alvadžinici i blokirali ulaz u njen krug.

    Blokada je trajala do 13 časova, kada su pripadnici Žandarmerije napustili Čačak.

    Izvor: Beta

    What's your reaction?

    Ostavite komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE