Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Amerika polako ali sigurno gubi rat protiv gojaznosti

    Amerika je sve zabrinutija zbog epidemije gojaznosti svoje populacije, a ne čudi što je to tako ako se uzme za primer „monstrum hamburger“ koji sadrži 1.420 kalorija ili sladoled sa čokoladnim kolačem, koji sadrži i dva sloja slanine.

    Prva dama Mišel Obama pojavljuje se na televizijskim programima, kako bi promovisala svoj program fizičkih aktivnosti nazvan „Pokreni se“.

    Cilj je da se podstaknu mladi Amerikanci da se više kreću, kao deo programa borbe protiv epidemije gojaznosti u SAD-u.

    Ovog meseca američka Savezna agencija za hranu i lekove (FDA), predložila je zakon kojim bi se od restorana, lanaca brze hrane, pa čak i uličnih prodavača hrane, zahtevalo da vrlo jasno na svojim jelovnicima naznače kalorijsku vrednost hrane koju prodaju, preneo je Glas Amerike.

    Ponosni „kaloričari“

    U jednom od lanaca restorana koji prodaju sendviče, ovoga meseca se pojavio sendvič od 30 centimetara, koji sadrži ne samo mesne kuglice, nego i kobasicu i sir.

    Picerija, kojoj nije bilo dovoljno što je udvostručila količinu mesa i sira na svojim picama, počela je i testo da puni sirom.

    A lanac restorana koji nudi hamburgere ponosi se svojim „ogromnim omletom“ sendvičem, koji sadrži kobasicu, dva jaja, tri veća komada slanine, i sir.

    Kada ga naručujete, verovatno će vas pitati hoćete li uz sendvič i porciju pomfrita.

    Dok drugi restoran ponosno slavi jela prepuna slanine, navodeći da služe sedam jela u kojima slanina nije tek prilog jelu, već je ima i u glavnom jelu.

    Jedno od tih jela je i sladoled sa čokoladnim kolačem, koji sadrži dva sloja sladoleda i slanine, sa prelivom.

    Premda se u većini restorana mogu naći salate i povrće, samo oni sa neverovatnom snagom volje uspevaju da odole picama, pohovanoj piletini, makaronima, siru, pecivima i kolačima.

    Oni drugi, svoj mrsni obrok zaliju dijetalnim pićem, što je simobličan gest predanosti zdravijem načinu ishrane, koji uvek počinje – sutra.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE