Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    `TVITOVALI` DOGOVOR: Britanija u EU sa specijalnim statusom

    Britanski premijer David Cameron saopštio da je s liderima Evropske unije postigao dogovor koji će omogućiti specijalni status Velike Britanije u uniji.

    Ispregovarao sam dogovor koji će dati Velikoj Britaniji specijalni status u EU. Preporučiću ga sutra Vladi, naveo je Cameron na Twitteru i najavio konferenciju za novinare.

    Predsednik Evropskog saveta Donald Tusk saopštio je da je dogovor o ostanku Velike Britanije u EU dobio jednoglasnu podršku lidera svih 28 članica EU.

    Dogovoreno je. Jednoglasna podrška za novi sporazum o Velikoj Britaniji u EU, napisao je Tusk na Twitteru, prenosi Reuters.

    Prethodno su Tusk predsednik Evropske komisije Jean-Claude Juncker izneli nacrt sporazuma o ostanku Velike Britanije u EU koji ima, kako su naveli, velike šanse da bude prihvaćen.

    Lideri EU su se dogovorili o uslovima kako da zadrže Britaniju u EU, napisala je u međuvremenu na Twitteru predsednica Letonije Dalia Grybauskaite.

    Sporazum između EU i Britanije je postignut. Drama je gotova, navela je ona na Twitteru. Da je sporazum između lidera EU o predlogu Britanije postignut, na Twitteru je naveo i Bohuslav Sobotka, češki premijer.

    Imamo dogovor. To je pristojan kompromis koji će, nadam se, zadržati Britaniju u EU, napisao je on.

    Britanski premijer je imao sastanke sa Tuskom, nemačkom kancelarkom Angelom Merkel i italijanskim kolegom Matteom Renzijem, kako bi se premostile nesuglasice o britanskim zahtevima za reforme unutar EU.

    Britanija želi temeljnu promenu socijalnih i ekonomskih pravila EU i sporazume kako bi članice imale više samostalnosti u odlučivanju nauštrb institucija u Briselu.

    Foto: Beta-AP

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE