Brzi trik kojim direktor Google-a Larry Page inspiriše zaposlene da budu bolji

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Brzi trik kojim direktor Google-a Larry Page inspiriše zaposlene da budu bolji

  Kako je pisao New York Times, Larry Page poznat je po tome što svojim zaposlenima postavlja naizgled jednostavna pitanja o tome kako rade svoje poslove.

  Page je osnovao Google sa Sergeyem Brinom, reorganizovao je strukturu korporacije prošle godine i postao CEO kompanije koja poseduje Google – Alphabet.

  Page je na “Fortune Global Forumu” rekao sledeće:

  “Zaista volim da razgovaram sa ljudima koji vode naše centre podataka. Pitam ih na primer, kako ovaj ovde tranformator radi? Kako se napaja? Koliko mi plaćamo za to? Pitam ih mnogo, mnogo i mnogo pitanja. I razmišljam o tome i kao preduzetnik i kao biznismen. I razmišljam, gde su tu mogućnosti?

  Znamo šta ste prvo pomislili. Deluje pomalo strašno, zar ne? Ali Page to ne radi da bi prestravio zaposlene, on je iskreno fasciniran tehnološkim inovacijama, Prema članku iz “Time-a”, Page je redovan na konferencijama koje se bave robotima kao i na TED događajima. Njegova nova uloga u kompaniji Alphabet omogućava mu da radi na svemu – od svemirskih putovanja do veštačke inteligencije.

  Page takođe želi da zna šta njegovi zaposleni misle – Zašto su stvari takve kakve jesu, a sledeće pitanje je: “Zašto to ne može da bude veće i bolje?

  Bivši zaposleni koji su govorili za “The Times” rekla su da Page želi da upotrebi nove tehnologije i ideje i proširi ih na što više oblasti. Tako na primer, Page može da pita zašto Google sada ne može da predvidi sve o nečijem životu.

  Kako vam se čini? Da li biste mogli da radite u kompaniji kao što je Google?
  Poenta je da budete radoznali, otvorenog uma, da stalno razmišljate zašto su stvari takve kakve jesu, i kako bi mogle da se pobošljaju. Retki se sa tim darom rađaju, zato ovako velike kompanije i šalju svoje zaposlene na usavršavanja, kako bi oni preneli svoja znanja na posao. 

  What's your reaction?

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE