Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Najdarežljiviji ujedno i najbogatiji

    Činjenica da je do sada donirao 40 milijardi dolara nije sprečila Billa Gatesa da se zadrži na vrhu liste najbogatijih osoba na planeti, objavila je agencija Wealth-X koja u svojoj bazi ima 110.000 bogatih osoba.

    Na prvom mestu najbogatijih ljudi i ove godine je Bill Gates koji poseduje 87,4 milijarde dolara. Svoje bogatstvo izgradio je u Microsoftu koji je osnovao pre 40 godina sa prijateljem iz detinjstva Polom Alenom.

    Gates nije samo najbogatiji čovek, već i najdarežljiviji, pa je putem svoje fondacije Bill i Melinda Gatess donirao 40 milijardi dolara, objavio je Wealth-X koja prati ulaganja, poreze, štednju i druge faktore 110.000 bogatih osoba.

    Pomaže siromašnima, u borbi protiv HIV, malarije i drugih zaraznih bolesti, te su donirali u kompaniju Grail, koja kreira testove za krv kojim se otkriva svaki oblik raka.

    Na drugom mestu je Amancio Ortega koji ima 66,8 milijardi dolara. Vlasnik je modne kompanije Inditex. Od 14 godine radi u modnom svetu, a prodavao je odeću u lokalnoj prodavnici.

    Na trećem mestu nalazi se američki preduzetnik i direktor osiguravajuće kompanije Berkshire Hathaway Warren Buffett, čije je bogatstvo procenjeno na više od 60 milijardi dolara. Buffett je veliki filantrop i jedan od milijardera koji su se obavezali da svoje bogatstvo doniraju nakon smrti.

    Jeff Bezos, takođe američki preduzetnik, nalazi se na četvrtom mestu sa 56,6 milijardi dolara, a prate ga industrijalci Charles i David Koch sa 47,4 i 46,8 milijardi dolara.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE