Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  INTRIGIRA I POSLE TOLIKO GODINA: Malo poznate činjenice o Adolfu Hitleru

  Čovečanstvo nikada nije prestalo da istražuje ovu intrigantnu ličnost koja je potpuno izmenila istoriju u samo nekoliko godina. Evo šta je The Richest objavio o ovoj kontroverznoj osobi odgovornoj za najveći svetski rat.

  Bio je zaljubljen u Jevrejku

  Čovek koji je želeo da istrebi Jevreje sa lica zemlje zapravo je bio veoma zaljubljen u jednu Jevrejku po imenu Stefanie Isak. Priča se da je Hitler bio veoma stidljiv i da joj nikada nije otvoreno rekao svoja osećanja. Sanjao je o tome da je otme ili da se zajedno ubiju.

  Izbegao je smrt 42 puta

  Činjenica je da je čak 42 puta pokušano izvršenje atentata na Adolfa Hitlera. Istaknut pokušaj ubistva diktatora otrovom desio se na događaju u Kaiserhofu hotelu. Bilo je nekoliko pokušaja ubistva od strane nepoznatih ubica 1934., 1937. i 1943. godine kada je pokušao da ga ubije Claus von Stauffenberg. Poznata je i takozvana ’operacija Valkira’ kada je pokušan da se ubije Hitler i da se preuzme kontrola nad Nemačkom i njenim oružanim stranama.

  Sumnja se da je bio u vezi sa sestričinom

  Opšte je poznato da je bio izuzetno blizak sa svojom sestričinom Geli Raubal koja je profilisana u čak tri filma o Hitleru. Međutim mnogi navode da je bio i u ljubavnoj vezi sa njom. Ona je umrla 1931. godine, a doktori su kasnije utvrdili da je reč o samoubistvu. Ipak, spekulisalo se da je upravo on još u svojoj 23. godini bio odgovoran ua njenu smrt.

  Imao je nećaka u američkoj mornarici

  Njegov rođak William Patrick Hitler bio je angažovan od strane američke flote da se bori protov nacista. William koji je rođen u Irskoj 1911., a u Nemačku prešao 1933. godine je navodno neko vreme bio na strani svoga strica. Radio je u Kreditnoj banci Rajha, zahvaljujući preporuci svog strica. William Patrick umro je u pritvoru od strane Sovjetskog Saveza 1942. godine.

  Imao je samo jedan testis

  Mnogi psiholozi kažu da je Hitler zbog ovoga imao kompleks inferiornosti koji je doprinosio opštoj katastrofi. Rođen je sa dva ali je jedan testis izgubio u Prvom svetskom ratu 1916. godine u bitci na Somi kada je doktor morao da ga odstrani kako bi Adolfu spasao život. O ovom događaju vojnisci su i ispevali šaljivu pesmu.

  Nije jeo meso

  Veliki diktator je zapravo bio vegeterijanac. To je postao pred kraj života. Istoričari navode da se opredelio za ovaj vid ishrane nakon udubljivanja u kompozicije Richarda Wagnera, toji je takođe bio nepokolebljiv rasista. Osim što se uzdržavao od mesa, Hitler nije ni konzumirao cigarete.

  Napustio je srednju školu

  Adolf Hitler nije imao ni srednju školu. Napustio ju je sa 16 godina jer nije imao interesovanja za učenje. Naročito nije podnosio da sluša naređenja drugih i da radi ono što mu oni kažu. On je bio najviše zainteresovan za rat i umetnost, i u jednom trenutku je studirao likovne umetnosti u Veneciji.

  Zamalo da postane sveštenik

  U četrnaestoj godini Hitler se zaista promenio pod uticajem sveštenika koji mu je pružio pomoć. Sveštenik ga je spasio od smrzavanja i hipotermije, izvukavši ga iz ledenog jezera u sred zime. Ipak nakon mnogo čitanja istorijskih knjiga i teorija ratovanja njegova želja da bude sveštenik zamenjena je željom da bude Bog. A što se tiče njegovih religijskih uverenja bio je katolik i čitao je Bibliju.

  Želeo je da potopi Moskvu

  Deo njegovog velikog plana bio je da okupira i sruši Moskvu, a zatim da od nje napravi veliko jezero. Želeo je da okupira i druge ruske teritorije i načini ih svojim upravama. Imao je slične planove za Varšavu koja je trebalo da postane tranzitni centar Vermahta.

  Bio je čokoholičar

  Mogao je da pojede čak kilogram čokolade dnevno. Bio je veliki sladokusac i voleo je da toplu čokoladu sa puno šlaga, kao i razna peciva. On uopšte nije bio gojazan ali je i čaj sladio sa puno kolača uz njega, a čak je i u vino sipao šećer.

  Nije mogao da vozi

  Do kraja svog života nije naučio da vozi i niste ga na ulicama mogli videti za volanom. Naravno kako je njegova moć rasla imao je vozače zbog položaja ali mu je to odgovaralo jer i sam nije bio vozač, a razlog tome nije jasno naznačen u zapisima.

  Voleo je cirkus

  Obožavao je da posećuje cirkus i da gleda akrobacije svih vrsta. Dopadala mu se ideja da neko stavlja život na kocku da bi ga zabavio, a naraočito je voleo predstave sa takozvanim nakazama.

  Smatra se da je imao Parkinsonovu bolest

  Mnogi istoričari i njegovi poznanici su tvrdili da je patio od ove bolesti. Pred kraj života njegove ruke su se izuzetno tresle, mada su to neki pripisivali njegovom preranom napadu na Rusiju 1941. godine. Smatra se da je neke od najvećih zverstava počinio zbog te bolesti koja prvo napada mozak i čini da osoba postane impulsivna i nasilno temperamentna.

  Nije voleo parfeme

  On zapravo nije koristio ništa od kozmetike. Nije voleo da nanosi parfeme, afteršejvove, kolonjsku vodu i tako dalje. Takođe nije dozvoljavao da ga iko vidi golog ili u odelu za spavanje.

  Voleo je operu

  Veoma je podržavao i voleo kulturu, najviše slikarstvo i arhitekturu ali i operu. Njegovi sledbenici govorili su da niko nije smeo da ga prekida kada bi pričao o operi. Čak i kada je regrutovao mlade naciste, ukoliko su znali da sviraju instrument ili da pevaju imali bi mnogo prednosti.

  Nije voleo sport

  Protivio se održavanju Olimpijskih igara i nije imao lepo mišljenje o sportistima. Želeo je da crnce izbaci iz svih takmičenja.

  Foto: printscreen

  What's your reaction?

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE