Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    6 aplikacija koje će vam pomoći da pobegnete sa posla

    Zvuči ironično ali savremeni tehnološki alati vam mogu pomoći da pobegnete od buke današnjice. Postoji bezbroj digitalnih alata koji rasterećuju mozak od svakodnevnog života i stresa, a evo nekih od njih.

    PAUSE

    Uklanja glavobolje i u trenu poboljšava naš fokus kada smo raztrgani na sto strana. Aplikacija se zasniva na gracioznom smenjivanju pokreta Taj-Čija, objašnjava ’u99’. Vi polako i smireno pomerate prste preko ekrana kako biste upravljali grudvicom po vijugavom putu. Ukoliko skrenete pažnju i odvojite prst od ekrana sve pada u vodu zato morate ostati dosledni. Kako stabilizujete svoj fokus vaši otkucaji srca se usporavaju. Koristite ovu aplikaciju ujutru u autobusu na putu do posla i na pauzi na poslu kada ste pod stresom.

    HEADSPACE

    Neka ovo bude vaša ručna kočnica kada prekoračite brzinu do neslućenih razmera. Ova ’sala za vežbanje’ vašeg uma prepuna je tematskih sadržaja meditacije. Aktivirajte program od deset besplatnih sesija koji podrazumeva desetnominutnu meditaciju natednih deset dana. U ovoj aplikaciji možete imati razne obuke, od toga kako da bolje spavate do toga kako da bolje slušate druge ljude. Možete naučiti da meditirate prateći instrukcije, bez obzira na nivo iskustva.

    CALM

    Uz ovu aplikaciju možete mentalno pobeći iz kancelarije. Poznato vam je da se sve čini boljim, čistijim, zdravijim i smirenijim u priodi. Napravite predah na otvorenom, virtuelno. Odaberite željeni prizor (imate neverovatne predele od ritmičnih talasa, maglovitog potoka, ravnice sa poljima pšenice do nebeskih svodova) uz mudre reči i nestanite iz stvarnosti. Uzimanje ovakve pauze povećava produktivnost i kreativnost.

    SILK

    Ovaj interaktivan program pretvara strelicu miša ili vaš prst u hipnotišući prikaz boja i dezena. Na jedan klik stvorićete prskanje fluorescentnih dezena, zatim dodajte munje i psihodelične oblike. Vrtlog umetnosti za digitalno doba koje možete sačuvati i deliti. Odmorite mozak uz minimum mentalne energije.

    lettrs

    Pravite nove konekcije u izolovanom digitalnom svetu. Kada ste se poslednji put satima dopisivali sa nekim? Napišite svoje poruke i otvoreno ih delite i čitajte tuđe širom sveta. Pisma mogu biti tradicionalna, kao razglednice, sa slikom, muzikom ili videom. Ovo je odličan beg od dosade na poslu i formalnih razgovora ’u rukavicama’ sa kolegama na pauzi.

    Typatone

    Nekoliko minuta detinje zabave na klik od vas. Dok kucate tekst na računaru ili mobilnom uređaju, ova aplikacija klikove pretvara u zvukove. Ona daje drugačiji ton svakom slovu. A po završetku kucanja preslušajte svoju melodiju. Nju možete poslati tako da primalac čuje i melodiju svoje poruke dok je čita. Podelite svoj mini koncert na društvenim mrežama. Ovim se možete zabavljati na pauzi ali i tokom poslovnog kucanja.

    Foto: pixabay

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE