Ovaj vid plaćanja će obeležiti 2016. godinu

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Ovaj vid plaćanja će obeležiti 2016. godinu

  Rastuća bojazan od rizičnosti upotrebe kreditnih kartica sve više utiču na korisnike da se okreću prepaid karticama, kod kojih je mogućnost zloupotrebe smanjena na minumum.

  Paysafecard, jedna od vodećih svetskih platformi za prepaid internet plaćanja, predviđa značajan rast te vrste transakcija u 2016. godini. Predviđanje se odnosi najvećim delom na online kupovine u manjim iznosima i za kupovine digitalnih dobara.

  Rastuća bojazan oko rizika upotrebe kreditnih kartica ili bankarskih računa sve više utiču da se korisnici okreću prepaid karticama u kojima je zloupotreba smanjena na minumum, odnosno ograničena je na iznos položenih sredstava na kartici. 

  "Na početku 2015. mnogi trendovi koji su kasnije obeležili godinu nisu mogli da se sa velikom sigurnošću predvide. Teško je dati pouzdana predviđanja za 2016, ali sigurno možemo očekivati ubrzanje mnogih trendova koje danas uočavamo u ranim fazama."

  Najveće iznenađenje bilo bi da iznenađenja nema, komentariše trendove Udo Muller, čelnik paysafecarda, koji je prisutan u 42 zemlje uključujući i Hrvatsku. Trendovi su pre svega vezani uz rast značaja prenosive tehnologije.

  Ne samo da će klasični računari postati relikti, već gotovo svi današnji uređaji biće van upotrebe za nekoliko godina. Jednog dana internetom ćemo surfovati preko prstenja na rukama ili putem ključeva od kuće, istina ne masovno u 2016, ali će biti sve više takvih inicijativa. Potom, biometrijska rešenja poput upotrebe otiska prstiju, prepoznavanja lica ili skeniranja šarenice oka.

  Autorizacija putem 'selfija' već sad je stvarnost, a mogla trend bi mogao eksplodirati u 2016, predviđa paysafecard. Ne treba zaboraviti ni da mobilna plaćanja vode prema spontanijim kupovinama pa će upotreba mobilnih telefona zbog brzine i fleksibilnosti značajno porasti.

  I konačno, jedan od ključnih trendova jeste da digitalni svet više nije isključivo muški. To se već manifestuje kroz online bankarstvo i internet pretraživači, ali postaće još očiglednije u delu digitalne zabave.

  "Prepaid rešenja su u tom segmentu najvažnija metoda plaćanja i očekuje se da će postati fokus korisnica u 2016. godini, a na štetu klasičnih metoda plaćanja poput kreditnih kartica", ističu iz paysafecarda. 

  What's your reaction?

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE