Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    I beogradski Hyatt na listi hotela zaraženih zloćudnim softverom

    Hotelski lanac "Hyatt" saopštio je da je prošle godine u 250 svojih hotela našao zloćudni softver za koji postoji mogućnost da je krao brojeve kreditnih i debitnih kartica gostiju i druge informacije.

    To je prvi put da je korporacija "Hyatt" objavila spisak hotela od kako je prvi put u decembru šturo saopštila da je u svojim hotelima pronašla zloćudan softver. Jedna portparolka korporacije rekla je da hotelski lanac u ovom trenutku ne zna koliko je ljudi moglo da bude oštećeno. Softver je bio prisutan između jula i decembra na mestima gde se obavlja plaćanje, poput recepcija, restorana, u spa-centrima i u drugim delovima hotela. Softver je pronađen u mnogim o Hyattovih brendova, uključujući Park Hyatt, Hyatt Regency i Andaz. Oko 100 hotela nalazi se u SAD, a ostali u inostranstvu, uključujući i London, Pari i Šangaj.

    Na sajtu korporacije objavljen je spisak, iz kojeg proizilazi da je u periodu od sredine avgusta do sredine oktobra malverom bio zaražen i hotel "Hyatt Regency" u Beogradu. Kompanija, čije je sedište u Čikagu, poseduje oko 630 hotela.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE