Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    A gde je pečat? Više vam nije potreban za e-bankarstvo!

    Zamislite budućnost novih generacija, naše dece, koja odrastaju u okruženju gde su mobilni telefoni, tableti i internet normalna stvar. Ona neće čekati u redu kao mi. Njima će biti normalno da svoje bankovne račune otvaraju putem interneta, i smejaće nam se kada im budemo pričali o tome kako smo čekali u redovima i pitali se „Gde je pečat?“.

    „Ništa ne može da ubije pečat, ali smo na dobrom putu da ga povredimo,“ prokomentarisao je jedan od Tviteraša na vest da je potpuno e-bankarstvo konačno dostupno u Srbiji. I to ono gde nije potrebno da donesete papir sa potpisom u banku da biste poslovali preko interneta.

    Ima li nekoga kome nije muka od čekanja u banci za svaku moguću uslugu? Čak i da imate opciju za e-bankarstvo, ne završavate sve preko interneta, već morate za određene opcije opet do banke. Da ne pominjemo radno vreme banaka koje se uglavnom poklapa sa našim radnim vremenom, maltretiranje roditelja sa decom, ili one koji nemaju pola sata koje bi potrošili na čekanje u redu…

    Koliko kasnimo za svetom ogleda se u tome da nam završavanje posla od kuće, bez šaltera izgleda kao science fiction. Međutim, „pečat“ vam više ne treba. Sigurno ste primetili onog simpatičnog dekicu kome, iako je na „drugoj planeti“, leže novac na račun, elektronski komunicira i „izbegava crne rupe u budžetu“. Kao što se neko s pravom pita – Ako možemo da istražujemo svemir bez napuštanja zemlje, putem tehnologija, zašto ne bismo koristili usluge banke iz doma?

    Vreme je u ovom 21. veku najskuplje, a tehnologije su tu nam pomognu. To je među prvima shvatila Societe Generale Srbija i uvela niz novina. Najvažnija je online ekspozitura, u kojoj bukvalno kao u banci možete da podnesete zahteve i dobijete neku od usluga banke – keš kredit, da otvorite štedni račun ili napravite trajni nalog. Za sve ove usluge do sada ste morali da odete do banke, i to više puta. Osim toga, ovakva ekspozitura radi van radnog vremena, kao i vikendom.

    Ko se boji tehnologija još?

    Da biste ove usluge mogli da završavate potpuno online, potrebno je da imate kvalifikovan digitalni sertifikat koji omogućava potpisivanje elektronskih dokumenata.

    Kvalifikovani digitalni sertifikat je veoma zgodna novina, koju osim za logovanje na sajt i korišćenje pune funkcionalnosti online ekspoziture Societe Generale banke, možete koristiti za druge usluge, poput prijave poreza i doprinosa, a tek se očekuje masovno korišćenje u Srbiji. Takođe, Societe Generale je u saradnji sa Privrednom komorom Srbije omogućila da i sertifikat naručite online, i on vam za dva radna dana stiže na kućnu adresu.

    Druga bitna stvar koja je uvedena jeste video razgovor sa online finansijskim savetnikom putem platforme. Jer, kome se još nije desilo da mu nešto nije jasno, da je negde zabrljao… Ta sigurnost je jako bitna.

    Banke se sele tamo gde su korisnici, a to je internet. Usluge i roba dolaze do kupca a ne obrnuto. To je odavno svetski trend, za kojim kaskamo. Ali, ne još dugo, nadamo se. Upravo smo i mi sami, klijenti, ti koji se menjaju, ali i koji menjaju usluge. Societe Generale banka je otvorena za sugestije, a nadamo se da će i ostali segmenti klasičnog bankarstva imati sluha za napredak.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE