KOMERCIJALNA SNAGA FUDBALA: Arena menja ime

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  KOMERCIJALNA SNAGA FUDBALA: Arena menja ime

  Beogradska Kombank Arena za potrebe Evropskog prvenstva u futsalu promeniće svoje originalno ime na 12 dana, a to zadovoljstvo će koštati 250.000 evra.

  U najvećoj sportskoj dvorani na Balkanu biće organizovano Prvenstvo u futsalu na kojem će se 12 najboljih selekcija boriti za naslov prvaka Evrope na takozvanom petoparcu.

  Ipak, u ozbiljnom fudbalu i na takmičenju koje organizuju UEFA i Fudbalski savez Srbije mnogo je ozbiljnih i skupih stvari i događaja, a jedan od detalja koji "bude oči" je da UEFA insistira da se najveća dvorana u tih 11 dana zove samo Arena, bez onog "Kombank", pišu Večernje novosti.

  "Stvar je krajnje jednostavna, iako je za mnoge bila na granici velikog iznenađenja. Sve je danas u fudbalu komercijalizacija i pogotovo u UEFA se vodi računa o najmanjim detaljima", kaže direktor zvanične agencije FSS "Plavi plavi" Jovan Burmaz.

  Dakle, ovo što je UEFA odlučila da uradi sa kratkotrajnom promenom imena "Kombank arene" ima, razumljivo, svoju cenu. "UEFA je kao organizator Futsal prvenstva Evrope odvojila 250.000 evra samo za "šminkanje" Arene i dnevne zakupe dvorane, a oni iznose 25.000 po danu.

  Evropska kuća fudbala je pokrila i sve ostale troškove. Smeštaj ekipa i službenih lica u beogradske hotele, kao i najam Hale sportova na Novom Beogradu i Sportskog centra "Šumice" u kojima će biti treninzi reprezentacija.

  UEFA je čak platila izradu specijalnih panela, preciznih dimenzija koji će pokriti ogromne natpise "Kombank arena". Oni će samo za ovu montažu, demontažu i vraćanje stvari u prvobitno stanje da izdvoje 50.000 evra, dodaje Burmaz.

  Zanimljivo je da ovaj gest UEFA nije ništa novo i neočekivano. "Podsećam da je 2006. godine, tokom Svetskog prvenstva u Nemačkoj FIFA takođe "Alijans arenu" u Minhenu nazvala samo "Arena". Jednostavno, to je i tada diktiralo tržište i stroga pravila reklamiranja. Naravno, FIFA je sve platila, kaže Burmaz.

  U današnjem svetu fudbala, sve ima svoju cenu. Beograd će od 2. do 13. februara biti fudbalski centar Evrope. U "Areni". UEFA je platila – baš sve.

  Foto: FB

  What's your reaction?

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE