USVOJENO: TV taksa 150 dinara kroz račun za struju

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  USVOJENO: TV taksa 150 dinara kroz račun za struju

  Taksa za RTS i RTV iznosiće 150 dinara, a građani će je plaćati kroz račun za struju, predviđeno je Zakonom o privremenom uređivanju načina naplate takse za javni medijski servis, koji je usvojen u Skupštini Srbije.

  U periodu od 1. januara do 31. decembra sledeće godine javni medijski servisi delimično će se finansirati iz budžeta Srbije, a delimično iz takse koja će iznositi 150 dinara, a biće naplaćena preko računa za utrošenu električnu energiju.

  Sredstva od uplaćene takse na području Srbije van teritorije Vojvodine biće prihod RTS, dok će 70 odsto sredstava uplaćenih na teritoriji Vojvodine ići RTV, a ostatak RTS.

  Predviđeno je i da RTS i RTV snabdevaču, na ime obavljanja poslova fakturisanja i naplate takse, plaćaju mesečnu naknadu u visini od tri odsto od iznosa prenetih sredstava RTS i RTV po osnovu takse.

  Za sprovođenje zakona obezbeđena su sredstva, a stupiće na snagu dan posle objavljivanja u Službenom glasniku, kako bi se odmah obezbedili uslovi za nesmetan rad javnog servisa i obavljanja njegove delatnosti koja je u funkciji javnog interesa.

  What's your reaction?

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE