Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    KARIJERE: Fulham je njemu pomogao, vreme je da vrati uslugu

    Fulham je u Championshipu na 23 utakmice zabeležio 24 boda i bilo je vreme za promenu trenera. Vlasnik kluba Shahid Khan odlučio je da je najbolje rešenje Slaviša Jokanović.  Maccabi Tel Aviv, sa kojim je igrao Ligu šampiona, dobio je na ime obeštećenja oko 500.000 evra.

    „Boljeg od Jokanovića nismo mogli da nađemo. Njegovo znanje, ideje i strast prema fudbalu su nešto neverovatno. Baš takvog smo tražili.  Siguran sam da će Slaviša usaditi pobednički mentalitet našoj ekipi i da nas čeka blistava budućnost. I to ne samo do kraja ove sezone, već i u narednim godinama“, rekao je Khan.

    Kako je Jokanović došao do Championshipa? Posle dve duple krune kao trener Partizana, 2012. godine napravio je prve korake u internacionalnoj karijeri na Tajlandu, omiljenom mestu Srba sa dubljim džepom, i osvojio titulu sa Muangthong Unitedom bez poraza. Na Tajlandu je fudbal najpopularniji iako ne i najuspešniji sport. Poznat je po tome što se na kraju utakmice igrači sastaju na centru i svaki tim prvo pozdravlja gostujuće pa onda svoje navijače.

    Posle kratkog izleta u bugarski Levski i španski Herkules 7. oktobra 2014. preuzima engleskog drugoligaša Watford kao četvrti trener od početka sezone.

    Po dolasku u londonski klub, Jokanović je u intervjuu za beogradski Kurir, rekao nešto što i u ovom trenutku može da deluje aktuelno, pošto je praktično na istom mestu kao pre godinu dana.

    „Živim s pritiskom od momenta kad sam počeo da se bavim fudbalom, to je 25 godina. Nemam vremena da razmišljam o tome. Možda budem u Engleskoj jedan dan ili 20 godina. Ne trošim energiju na razmišljanje kad ću da izgubim posao. Neki drugi ljudi odlučuju, baš kao i u Premijer ligi. U fudbalu nema „ja bih još malo ako može“, pa razmišljam da na najbolji način iskoristim šansu koja mi se ovde ukazala“, rekao je Jokanović nakon preuzimanja mesta prvog trenera Watforda.

    Do kraja sezone Watford nije menjao trenera a rezultat je drugo mesto u Championshipu i ulazak u Premier ligu.

    Kolo pre kraja Watford je pobedio Brighton i nedostajala im je pobeda Fulhama nad Middlesbrough-om kako bi obezbedili ulazak u najviši rang. Iako je Fulham vodio 3:1, u 88. minutu bilo je 3:3. Jokanović i fudbaleri Watforda u autobusu su gledali kraj utakmice. A kakva je euforija nastala kada je sadašnji klub Slaviše Jokanovića poveo 4:3 i uveo Watford u Premier ligu, uverite se sami.

    Vreme je da vrati uslugu i donese radost u  Fulham. Večeras od 20:45 na domaćem terenu imaće prvu šansu protiv Rotherham Uniteda.  

    Foto: Twitter

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE