Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Nikolić ostao bez stana i ušteđevine

    Predsednik Tomislav Nikolić u svom vlasništvu više nema polovinu petosobnog stana, u kome je živeo dok nije stupio na dužnost šefa države, a u poslednjih godinu dana je ostao i bez ušteđevine.

    Naime, Nikolić je Agenciji za borbu protiv korupcije 2. decembra dostavio novu imovinsku kartu, u kojoj, u rubrici nekretnine, više nema polovine od 194 kvadratnih metara stana, čiji je bio suvlasnik prema prethodnom izveštaju iz januara ove godine.

    Sada je prazno i polje namenjeno prijavljivanju depozita i štednih uloga u bankama i drugim finansijskim organizacijama u zemlji i inostranstvu.

    Prema prijavljenim podacima, Nikolić sada poseduje 13 hektara zemljišta (njivu, vinograd, voćnjak i šumu) i hektar pašnjaka. On je sa spiska imovine izbrisao i Audi A6 iz 2003. godine, koji je dobio na poklon od sina Radomira. U međuvremenu je pazario Mercedes benz C 320, star pet godina.

    Prema informacijama iz Predsedništva, on je taj auto, koji je polovan i udaren, kupio preko oglasa, za 10.500 evra, a Audi je prodao za 7.500 evra.

    Svi funkcioneri čija se imovina tokom ove godine značajnije promenila dužni su da pošalju vanredni izveštaj o imovini najkasnije do 31. januara. Krajem 2014, na primer, bilo je određeno da raport moraju da dostave svi čiji se imetak uvećao ili smanjio za 534.360 dinara.

    Prema podacima sa sajta Agencije, niko od članova Vlade Srbije tokom ovog meseca nije prijavio izmene na svom imovinskom kontu. Ministri su, međutim, tokom godine slali izmene u imetku, posebno kad su im bila srezana primanja.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE