Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    VELIKA PRIJATELJSTVA: Rusija i Indija u poslu od 150 milijardi dolara

    Predsednik Rusije Vladimir Putin ugostio je premijera Indije Narendru Modija koji je najavio obiman razvojni program za indijski odbrambeni sektor u vrednosti do 150 milijardi dolara.

    Narendra Modi je započeo dvodnevnu posetu Moskvi razgovorima sa Putinom, sastankom sa direktorima kompanija i razgovorom u moskovskom ekspo centru, izveštava France presse.

    Dvojica lidera su razgovarala u "četiri oka" tokom večere iza zatvorenih vrata, samo u prisustvu njihovih prevodilaca. Modi je na svom Twitter nalogu napisao da je razgovor bio fokusiran na indijsko-ruske odnose i da je bio "plodan".

    Premijer Indije je takođe objavio fotografije na kojima razmenjuje poklone sa ruskim predsednikom, koji mu je darovao mač iz 18. veka iz indijske provincije Bengal i uramljenu originalnu stranicu iz dnevnika Mahatme Gandija.

    Kako prenosi Russia Today, Moskva i Nju Delhi planiraju potpisivanje niza sporazuma u sektoru nuklearne energetike. Indija je prošle nedelje dala "zeleno svetlo" za kupovinu ruskog PVO raketnog sistema S-400, što je najveći vojni sporazum između dve zemlje u poslednjoj deceniji.

    Očekuje se da će biti potpisani sporazumi i o kupovini 200 lakih helikoptera Ka-226T, kojima bi Indija zamenila stare modele, a moguć je i dogovor o iznajmljivanju ruske nuklearne podmornice, kao i kupovina tri ratna broda.

    Prognozira se da će trgovinska razmena između dve zemlje u narednoj deceniji porasti sa 11 na 30 milijardi dolara.

    Premijer Indije je uoči odlaska u Moskvu izjavio da mu je cilj da produbi saradnju sa Rusijom na poljima ekonomije, energetike i bezbednosti, nazivajući svog partnera iz grupe BRICS "jednim od najvećih prijatelja Indije u svetu".

    Foto: twitter

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE