Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Eliksir grupa dobila priznanje PKS

    Eliksir grupa je dobitnik nagrade Privredne komore Srbije za ostvarene rezultate u privređivanju u 2015. godini. Ova grupa će ostvariti konsolidovani prihod oko 180 miliona evra, od čega je više od polovine ostvareno izvozom proizvoda sa konstatnim rastom u protekle tri godine. Eliksir grupa, osnovana 1998. godine kao porodična firma, razvila se u regionalnog lidera u agro i hemijskoj industriji, sa preko 900 zaposlenih.

    Za samo nekoliko godina nakon kupovine Zorke Šabac i IHP Prahovo iz stečaja, Eliksir grupa postaje vodeći proizvođač fosforne kiseline, kompleksnih mineralnih đubriva i mineralnih hraniva na bazi fosfora.

    U 2015. godini, Elixir Zorka je proizvela 250.000 tona mineralnog đubriva, a plan je da se u narednoj godini prošire proizvodni kapaciteti, izgradnjom još jednog postrojenja koje će proizvoditi 150.000 tona. Šezdeset odsto proizvodnje đubriva Elixir Zorka plasira na inostranim tržištima.

    Tim inženjera i tehnologa fabrike Elixir Zorka razvio je novi proizvod – mikrogranulisano startno đubrivo, pod robnom markom SuperStart. Ovaj inovativni proizvod proizveden je primenom najnovijih inovativnih tehnologija, a Elixir Zorka je treća fabrika u Evropi koja je sa bavi ovom vidom proizvodnje. SuperStart je namenjen efikasniijoj ishrani biljaka što rezultira većim prinosom, a krajnjem korisniku donosi veći profit.

    Početkom 2015. godine, fabrika Elixir Prahovo započinje proizvodnju novog proizvoda – Monokalcijum fosfata kao mineralnog hraniva, pod robnom markom MonoFos.  Ove godine proizvedeno je 40.000 tona monokalcijum fosfata, a za 2016. godinu planira se dupliranje proizvodnje. Oko 80 odsto ove proizvodnje izvozi se u zemlje regiona i 15 zemalja Evropske unije, a planiran je izvoz i u Severnu Afriku i Južnu Ameriku.

    Eliksir Food je lider u otkupu, pakovanju i prodaji smrznutog voća i povrća koje se prodaje širom sveta, najviše u zapadnoj Evropi, ali i u Australiji, Sjedinjenim Američkim Državama i Kanadi. (100% izvoz)

    Svi proizvodni pogoni Elixir Grupe rade po visokim evropskim standardima sa potpuno novom opremom i novim tehnologijama koje odgovaraju svim evropskim standardima kada je reč o očuvanju životne sredine. Pored toga, Elixir grupa vrši permanentnu obuku stručnog osoblja, ulaže značajna sredstva u nova istraživanja i razvoj, te unapređuje postojeće tehnološke procese u svojim fabrikama.

    „Ciljevi Eliksir grupe su da u narednim godinama postepeno povećavamo obim i kvalitet proizvodnje u svim našim poslovima. Usmereni smo na zadovoljavanje domaćeg tržista, ali i na stabilno povećanje izvoza. Isto tako, naš razvojni centar kontinuirano radi na unpaređenju postojećih procesa i proizvoda, kao i na pokretanju novih projekata shodno našem osnovnom biznisu", naglasila je Zorica Popović, generalni direktor Eliksir Grupe.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE