Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Top 10 filmova iz 2015. koje bi svaki preduzetnik trebalo da pogleda

    Pokojni Steve Jobs dobio je holivudski tretman dvaput u ovoj godini, ali osim priča o njemu, bilo je i dosta filmova o poslu, uključujući i priču o sedamdesetogodišnjem stažisti i šefu krvopiji (bukvalno).

    Sajt Inc.com donosi vam top 10 poslovnih filmova za 2015. godinu.

    1. Steve Jobs: The Man in the Machine
    Ovaj dokumentarac poznatog reditelja Alexa Gibneya nam, bez imalo podilaženja, predstavlja ko-osnivača Applea. Gibney daje kritički pogled na Jobsov sistem vrednosti i kako je to uticalo na odnose sa kolegama, porodicom i prijateljima.

    2. The Intern
    U komediji u kome glavne uloge tumače Anne Hathaway i Robert De Niro, govori se o svežem penzioneru kome je toliko dosadno da počinje da radi kao stažista u startup biznisu. Priča o “ribi izvan vode” istražuje šta se dešava kada Baby Boomer počinje da radi posao Millennialsa.

    3. Code: Debugging the Gender Gap
    Ovaj dokumentarac pokazuje potresne činjenice o tome kako su žene bile marginalizovane u američkom, muško-dominantnom tehnološkom sektoru. Film zauzima stav da je američka popularna kultura delom kriva zbog sugerisanja da su muškarci bolji od žena u kompjuterskoj nauci.

    4. Burnt
    Komedija-drama u kojoj glumi Bradley Cooper prati priču osramoćenog šefa koji otvara restoran u Londonu u nadi da će osvojiti  “Michelin” zvezdu (veliko priznanje za kvalitet restorana). Film je ubedljiva studija slučaja o opasnostima lošeg liderstva.

    5. A Faster Horse
    Dokumentarac prati priču jednog od najkultnijih auta – Ford Mustang. Film baca svetlo na Fordov veoma tajnovit proces vraćanja Mustanga u modu na 50. rođendan ovog brenda.

    6. Steve Jobs
    Film Oskarom nagrađenog režisera Dannyja Boylea, prikazao je Stevea Jobsa kao holivudskog zlikovca. Boyle pokušava da dočara lik Jobsa ali i svu napetost pre nego što je lansirao njegova tri poznata produkta.

    7. Unfinished Business
    Komedija prati vlasnika malog biznisa, čiji lik tumači Vince Vaughn, koji putuje u Nemačku da potpiše veliki prodajni ugovor. Poslovni put pun je nevolja, jer je tim naišao na neprijateljsku konkurenciju.

    8. The Big Short
    Priča je bazirana na knjizi Michaela Lewisa koja opisuje krizu kredita. Drama sa elementima komedije prati četiri čoveka koji su predvideli krah kredita i banaka, kao i događaje koji su doveli do recesije, odnosno svetske krize.

    9. Bloodsucking Bastards
    Akciona komedija bavi se prezaposlenim radnicima koje njihov novi šef pretvara u, verovali ili ne, u vampire. Ono što počinje sa uspavanom pričom o radniku sa dosadnim poslom pretvara se u krvavu bitku protiv besmrtnih.

    10. Results
    Komedija je o dva personalna trenera koji se fokusiraju na bizarno ponašanje jednog klijenta. Film se na humorističan način bavi  komplikovanim stvarima, kada  ljudi mešaju svoje poslovne i privatne živote.

    Foto: Inc.com/Printscreen

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE