Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    KAD OČAJ NATERA: Kina kupuje čist vazduh od Kanade

    Kanadska start-up kompanija koja je počela iz puke šale da svež vazduh sa planina stavlja u boce, svoj proizvod poslednjih nedelja uveliko izvozi u Kinu, koja se bori sa zagađenim vazduhom. Prva pošiljka planula je za četiri dana.

    „Vitality Air je počeo da se proizvodi prošle godine u gradu Edmontonu, u Kanadi, a u Kinu je počeo da se izvozi pre dva meseca.
    Naša prva isporuka od 500 boca svežeg vazduha planula je za četiri dana,“ rekao je osnivač „Vitaliy Air“ Moses Lam za Telegraph.co.uk. Sledeći sanduk od 4.000 boca je na svom putu ka Kini. I to nije kraj izvozu.

    Konzerva od 7.7 litara vazduha uzetog iz „Banff“ nacionalnog parka okruženog „Rocky“ planinama prodaje se za oko 100 juana (oko 14 evra) što je oko 50 puta skuplje od boce mineralne vode u Kini.

    Državna novinska agencija „Xinhua“ stavila je sliku na internet gde je centar grada jedva vidljiv pod teškim velom magle u utorak, i iskazala lokalnu frustraciju rečima: „Teška magla ponovo je pogodila Kinu!“

    „Vitality Air“ svoje boce svežeg vazduha prodaje i po Severnoj Americi, Indiji i na Bliskom Istoku, ali Kina je ipak najveće tržište. Boce se u Kini sada kupuju kao praznični pokloni, kao nešto dragoceno i luksuzno.

    Ovih dana pukla je bruka nakon što su vlasnici restorana počeli da naplaćuju svež vazduh gostima. Naime, vlasnici restorana nabavili su sisteme za pročišćavanje vazduha, a troškove su nameravali da pokriju naplaćivanjem mušterijama koje prethodno nisu upozorili.

    Gradovi, u provinciji Đangsu, proteklih nedelja bili su zahvaćeni debelim smogom koji je ponegde smanjio vidljivost na manje od 100 metara.

    Foto: Twitter/Printscreen

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE