Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Mali: Za investicije u prestonici 23 milijarde dinara

    Gradonačelnik Beograda Siniša Mali izjavio je da će gradski budžet za 2016. godinu biti restriktivan, jer će se nastaviti sa ukidanjem nepotrebnih troškova, ali i razvojan, jer predviđa 23 milijarde dinara za investicije.

    "Restriktivan budžet ne znači uskraćivanje prava najugroženijih jer grad vodi novu, odgovornu socijalnu politiku. Na kraju ove godine nema nikakvih dugovanja prema socijalno ugroženim kategorijama ljudi, a naredne će se i povećati izdvajanja i ona će iznositi oko 4,4 milijarde dinara", rekao je Mali za RTS.

    Prema njegovim rečima, grad nastavlja da vraća skupe kredite koje je prethodna vlast ostavila, zbog čega će sledeća godina biti najgora po tom pitanju, jer je neophodno da se vrati sedam milijardi dinara.

    "Ipak, investicije su najvažnije i samo ulaganja vode grad napred. Među tim investicijama je i kupovina novih autobusa. Ove godine je već pristiglo 30, stiže još 25 vozila, dok za sledeću planiramo bar još 40 autobusa", rekao je Mali.

    On je podsetio da je komulativni dug svih komunalnih preduzeća u 2013. iznosio oko dve milijarde dinara, dok je u 2014. ostvarena dobit u istom iznosu. Mali je kazao da od 31 preduzeća, čiji je osnivač Grad Beograd, samo Sava centar i GSP Beograd prave gubitke.

    Mali je najavio da će najkasnije do marta biti usvojen Generalni urbanistički plan, zajedno sa 19 urbanističkih planova. "To je dokument koji će definisati sledeću deceniju razvoja Beograda i mora da se uradi kako treba, a među lokacijama koje će biti novi Beograd na vodi su Ada Huja, Makiško polje, Treći Beograd", poručio je gradonačelnik.

    Foto: Beta

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE