Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    TENIS: Da li ste juče znali za ovog momka?

    Činjenica da je vazduh na našim planinama najčistiji i samim tim i najzdraviji, ali kada je u pitanju tenis, možemo ga i nazvati i vazduhom koji stvara šampione.

    Miomir Kecmanović noćas je postao nezvanični juniorski šampion sveta, jer je u finalu turnira Orange Bowl pobedio Grka Stefanosa Tsisipasa  6:3 2:6 7:6(5).

    A zašto prva rečenica o planinama? Pa Kecmanović ima sličan početak kao trenutno najbolji teniser sveta Novak Đoković. Dok je Novak svoje prve udarce vežbao na Kopaoniku, Miomir Kecmanović je to isto radio na Zlatiboru sa 6 godina. Deset godina kasnije Beograđanin je pobednik Orange Bowla, nezvaničnog prvenstva sveta u konkurenciji do 18 godina.

    "Iza mene je sjajna nedelja, odlični mečevi, velike pobede i titula Orange Bowla. Srećan sam i zadovoljan, posebno finalnim mečom u kome sam uspeo posle velike borbe da istrajem, da sačuvam snagu i koncentraciju za sam finiš meča. Obojica smo igrali na visokom nivou, Tsisipas me je prošle nedelje pobedio u četvrtfinalu Edi Hera, sada sam uzvatio istom merom", rekao je Kecmanović, preneo je Teniski savez Srbije.

    Ovom pobedom Miomir je ušao društvo jednog od svojih idola, Rogera Federera, koji je ovo takmičenje koje se igra na Floridi osvojio 1998. godine.

    Naš mladi teniser trenira na IMG akademiji Nicka Bollettijerija koju su prošli asovi kao što su Andre Agassi, sestre Williams, Marija Sharapova, a 31. pobedom ove sezone, 16 – godišnji teniser  postaće najmlađi teniser u top 20 na svetu u konkurenciji juniora.

    "Ove godine mi nije išlo baš najbolje, tako da sam stvarno srećan što sam pobedio na ovoliko velikom turniru. I, iskreno, ja još ne mogu da verujem da sam osvojio Orange Bowl. Trebaće mi vremena da to prihvatim", rekao je Kecmanović za Blic.

    Podsetimo, od srpskih tenisera ovaj turnir su osvajali Laslo Đere u konkurenciji do 18 godina, do 14 Janko Tipsarević i do 12 Dejan Katić.

    Foto: ITF Tennis

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE