Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Kako za 15 minuta otkriti da li ste netolerantni na gluten?

    Analizom krvi iz prsta za 15 minuta moguće je utvrditi da li osoba ima celijakiju odnosno netoleranciju organizma na gluten u pšenici, ječmu i raži.

    U korak sa svetskom privatnom praksom, ovu novu uslugu ima prvi najveći privatni zdravstveni sistem u Srbiji – MediGroup. Ranija praksa je podrazumevala vrlo neprijatan pregled creva kako bi se utvrdilo prisustvo ove bolesti pa je za decu do 3 godine kada se najčešće javlja celijakija, taj pregled bio vrlo neprijatno iskustvo i poteškoća za roditelje.

    Sada brzim testom za 15 minuta analizom kapilarne krvi lekari MediGroup utvrdiće prisustvo svih transglutaminskih antitela. Ovaj test smatra se visoko pouzdanim pokazateljem glutenske netolerancije i pogodan je ne samo za testiranje dece, već i za veoma rane faze dijagnostifikovanja celijakije.

    Celijakija označena kao kameleonska bolest jer se javlja bez jasnih siptoma pogađa sve veći broj ljudi. Prema poslednjim statistikama sa ovom „bolešću“ u Srbiji živi skoro 40 hiljada ljudi. Celijakiju zovu i „kameleonska“ bolest, može se ispoljiti u svakom životnom dobu i kroz razne simptome od kojih se neki teško povezuju sa nepodnošenjem glutena.

    Zbog toga ukoliko imate problem sa digestivnim traktom bilo bi dobro da se testirate kako biste otklonili sumnju i počeli sa adekvatnim režimom ishrane u skladu sa rezultatima.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE