Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Potpisan aneks ugovora o ruskom kreditu za srpske železnice

    Predstavnici novoformiranog preduzeća Infrastruktura železnice Srbije i ruske kompanije RŽD International potpisali su danas u Beogradu aneks ugovora o ruskom kreditu za modernizaciju srpskih železnica koji se odnosi na rekonstrukciju 77,6 kilometara duge deonice Resnik–Valjevo, na barskoj pruzi.

    Radovi, vrednosti oko 80 miliona dolara, počeće u martu 2016. godine, a trajaće 14 meseci. Aneks ugovora o ruskom kreditu potpisali su generalni direktori Infrastruktura železnice Srbije i RŽD International Goran Maksić i Sergej Pavlov.

    Maksić je rekao da će nakon rekonstrukcije brzina vozova na toj deonici biti povećana sa sadašnjih 30, odnosno 50 kilometara na sat, na 120 kilometara na sat.

    On je naveo da je ovo prva deonica na ovoj pruzi koja će biti rekonstruisana i podsetio da je barska pruga izgrađena pre 40 godina i da od tada nije bilo značajnijih radova.

    "Očekujemo da će nakon završetka radova da se poveća brzina, pouzdanost, bezbednost i propusna moć pruge", rekao je Maksić.

    Nakon rekonstrukcije ove barske pruge, kako je saopšteno, putovanje od Resnika do Valjeva trajaće sat i 15 minuta, umesto sadašnjih dva sata i deset minuta.

    Pavlov je ocenio da je projekat važan za obe zemlje, Rusiju i Srbiju, i dodao da su ruske železnice zadovoljne saradnjom sa srpskim železnicama.

    On je rekao i da su Železnice Srbije proglašene za najboljeg stranog partnera Ruskih železnica, na konkursu koji je juče završen.

    Kako je najavio, 15. decembra u Srbiju će stići prva dva voza iz kontingenta od 27 ruskih vozova koje je Srbija kupila od Rusije, a ukupna vrednost je 100 miliona dolara.

    "Vozovi će stići u Srbiju dva meseca pre dogovorenog roka", naglasio je Pavlov.

    Ugovor o ruskom kreditu u vrednosti 800 miliona dolara potpisan je januara 2013. godine, a namenjen je modernizaciji i elektrifikaciji pruge Beograd – Pančevo, obnovi šest deonica pruge na Koridoru 10 ukupne dužine 111 kilometara, nabaci novih dizel-motornih vozova, izgradnji pruge Valjevo – Loznica i rekonstrukciji srpskog dela pruge Beograd-Bar.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE