Test koji će predvideti akademsku budućnost vašeg deteta

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Test koji će predvideti akademsku budućnost vašeg deteta

  Ovaj zanimljiv test objašnjavao je Danijel Goleman na svom predavanju u Beogradu početkom oktobra ove godine, a često se spominje u literaturi psihologije obrazovanja i dece. Reč je o slatkišu na tanjiriću.

  Prema obavljenoj studiji ovim testom možete predvideti akademsku budućnost dvadesetomesečnog deteta. Sve što treba da uradite jeste da zatražite od deteta da ne dira kolač 60 sekundi i da mu kažete da će, ako uspe, dobiti još jedan kolač.

  Deca koja bolje odolevaju iskušenju imaju tendenciju da budu bolja u školi. Studija je takođe pokazala da prevremeno rođene bebe teže odolevaju iskušenju. Ovim testom možete da sprovedete rane intervencije i da na vreme uvidite da je vašem detetu potrebna dodatna motivacija za školovanje.

  Istraživanje je prvi put urađeno 1985. godine i još uvek se radi. Tada je ispitano 558. dece, neka od njih su bila prevremeno rođena. Kada su deca napunila osam godina bila su ocenjivana od strane tima psihologa. Test je trebalo da proceni njihovu pažnju i školska dostignuća

  Prvo što je test pokazao jeste da deca koja su ranije rođena imaju manju pažnju. To je naravno kasnije vodilo do toga da imaju lošiji akademski uspeh. Praćena je i mogućnost samokontrole kod dece koja je pokazala da oni koji je nemaju dovoljno imaju lošije šanse da nađu dobar posao.

  Kada je reč o testu sa slatkišem, na osnovu njega je bitno da utvrdite koliko je vaše dete strpljivo, koliko je poslušno i prihvata autoritet kao i koliko ima moć da rasuđuje da će se njegova upornost višestruko isplatiti. Osobe koje od malena nauče da žrtvuju sadašnjost zarad bolje budućnosti sa lakoćom će ići ka željenom cilju tokom studija.

  Foto: pixabay

  What's your reaction?

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE