Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Direktor LinkedIna o najboljem poslovnom savetu koji je dobio

    "Bez obzira koliko je velika vaša organizacija, ne možete da budete bezličan lider", smatra Jeff Wiener. Od kada je došao na čelo LinkedIna 2009. godine, Wiener je dobio reputaciju da je veoma inspirativan i uticajan lider. To je delom zbog toga što smatra da je “saosećajno upravljanje” prvo načelo liderstva. 

    Za sajt Inc.com otkriva najvredniju lekciju koju je naučio kao direktor: “Onog trenutka kada se zapitate da se neko ne uklapa, već znate odgovor. Pitanje je, šta ćete uraditi povodm toga? Trebalo bi da im  pomognete da prevaziđu prepreku, i ako im to ne uspe, promenite im zaduženja i ulogu, ili ih, u krajnjem slučaju, odstranite iz organizacije.
    Neko bi mogao da pomisli da izvršni direktor koji na prvo mesto stavlja saosećanje okleva da otpusti zaposlenog koji se više ne uklapa. 
    Ako se neko ne snalazi na određenoj poziciji najmanje saosećajna stvar koju možete da uradite jeste da ga ostavite u toj ulozi,” rekao je Weiner . “Gube svoj osećaj samopouzdanja i osećaj integriteta. Postaju sami sebi senke. To utiče na ceo tim i da njihove porodice. Najsaosećajnija stvar koju možete da uradite jeste da ih izbavite odatle što je moguće bolje.

    Ima smisla. Bilo da postoje masovna otpuštanja ili ne, zaposleni obično znaju kada nisu uspešni u svom poslu. Wiener veruje da stres i frustracija mogu više da naškode nego tražiti novu ulogu negde.

    Foto: Pixabay

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE