Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Da li vidite krug?

    Odgovor na ovo jednostavno pitanje reći će puno o vama.

    Da li je ovo krug?

    Jedan od najpoznatijih svetskih listova The Guardijan je na svom sajtu objavio ovu sliku, a odgovore je objasnio na sledeći način. Ukoliko ste odgovorili ’Da, ovo liči na krug’ verovatno ste politički liberalni i snažno podržavate pomoć vlade besposlenima i nezaposlenima. Takođe, verovatno podržavate istopolne brakove i legalizaciju marihuane.

    Ukoliko je vaš odgovor ’Ne, to uopšte ne liči na krug’ verovatno ste politički konzervativni i podržavate ideju zaštite prava vlasnika preduzeća i ulaganje u vojsku. Verovatno strogo gledate na ilegalne imigracije i zalažete se za smanjenje kriminala, a ne podržavate upotrebu narkotika i prostituciju.

    Iako ovo izgleda kao pričica, iza nje se krije istraživanje časopisa ’Ličnost i socijalna-psihologija’. Ljudi koji su tolerantniji na devijacije i odstupanje od norme kada je u pitanju rasuđivanje kružnice (trougao, kvadrat, pravougaonik ili elipsa) su takođe tolerantniji prema marginalizovanim društvenim grupama. I ne da su samo tolerantni već i aktivno žele da im pomognu.

    Dakle, ukoliko vam se dopada ova studija, kada želite da započnete temu politike sa nekim, samo mu pokažite ’krug’.

    Foto: printscreen

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE