Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Fabrika nameštaja Numanović kupila Prvu petoletku – delovi

    Konzorcijum „Fabrika nameštaja Numanović SNS” i „Pejić turs” iz Novog Pazara pobedio je na javnom nadmetanju za prodaju 70 odsto kapitala fabrike „Prva petoletka-delovi”, sa ponudom od 2,2 miliona evra, objavila je Agencija za privatizaciju.

    Početna cena kapitala koji je predmet prodaje iznosila je 292.168 evra, a početna cena na javnom nadmetanju je bila 315.000 evra. Komisija za sprovođenje postupka prodaje kapitala trsteničkog preduzeća „Prva petoletka-delovi” u Novom Pazaru je 1. decembra, na trećoj sednici, konstatovala da su dostavljene ponude u skladu sa Uredbom o uslovima, postupku i načinu prodaje kapitala i imovine metodom javnog prikupljanja ponuda sa javnim nadmetanjem i Uputstvom za ponuđače, nakon cega se pristupilo javnom nadmetanju.

    Pre zaključenja ugovora o prodaji kapitala sa proglašenim kupcem, Agencija za privatizaciju je u obavezi da zatraži mišljenje od Ministarstva finansija – Uprave za sprečavanje pranja novca o nepostojanju smetnji na strani kupca za zaključenja ugovora.

    Tek nakon dobijanja pozitivnog mišljenja Agencija za privatizaciju će sa proglašenim kupcem zaključiti ugovor o prodaji kapitala, javlja Tanjug.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE