Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Vesić: Marakana više neće biti na meti tajkuna

    Gradski menadžer Goran Vesić potvrdio je FoNetu pisanje beogradske štampe da Grad Beograd prihvata inicijativu Sekretarijata za sport da čitav plac oko stadiona Crvene zvezde u novom Planu generalne regulacije ima sportsku namenu i izrazio uverenje da će istu odluku doneti i Planska komisija.

    Prema njegovim rečima, to znači da će na ovom placu biti dozvoljena izgradnja objekata sportske namene, a komercijalni objekti koji se budu gradili moraju da budu u funkciji sporta i poboljšanja sportske infrastrukture. Na ovaj način, napomenuo je Vesić, tajkuni više neme imati interes da se bore za zemljište oko "Marakane".

    "Za Grad Beograd je važno da se sportski objekti sačuvaju, budu unapređeni, kao i da se zemljište oko tih objekata koristi za sportsku namenu", istakao je Vesić.

    On je podsetio da je "ova lokacija u prošlosti bila na meti raznih investitora i tajkuna koji su želeli da je upotrebe za sve drugom, osim za sport".

    "Sa to neće biti moguće i ova lokacija će biti sačuvana za sport", poručio je Vesić i zaključio da "više nema prepreka da Zvezda krene u realizaciju izgradnje novog stadiona".

    Foto: Beta

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE