Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Napadnuta zbog izveštaja o Diposu?

    Članica vladinog Saveta za borbu protiv korupcije Miroslava Milenović kaže da napad na nju u subotu shvata kao opomenu, posle nedavnog izveštaja o preduzeću Dipos i pred objavljivanje izveštaja o trošenju javnog novca za reklamiranje u medijima.

    Nisam fizički mnogo povređena, ali ako su mislili da ću da stanem, onda neko nije dobro odradio moj profil, izjavila je Milenović sajtu Peščanik, povodom napada na nju koji se dogodio u subotu.

    Ona je rekla da napad nije nikome prijavila, jer je pre nekoliko meseci obavestila policiju da je prate nepoznate osobe, ali da, posle kontakta sa Službom za borbu protiv organizovanog kriminala i Upravom kriminalističke policije Beograda, "nije bilo ni pisma, ni razglednice".

    Milenović je podsetila da je pre nekoliko meseci pretučen njen bliski saradnik Ivan Ninić, angažovan na novom izveštaju o medijima, ocenivši da je državnim organima "veliki problem da se pronikne u određene političke strukture koje komanduju prljavim stvarima".

    Živimo u razorenom društvu u kojem premijer Aleksandar Vučić ima kuraži da saopšti da ne može da reši probleme fudbalskih klubova, time ni navijača, niti privatizaciju Politike, a pri tome se u sve meša, ukazala je Milenović.

    Paralelni svet bahatog ponašanja sa našim parama

    Ona je najavila da će novi izveštaj o medijima Saveta za borbu protiv korupcije pokazati koliko je veliko tržište oglašavanja u Srbiji. U izveštaju se, kaže, pokazuje kako partije koje su na čelu javnih preduzeća i ministarstava, kroz određene poslove, daju novac političkim istomišljenicima, izigravajući ili dovodeći do apsurda utvrđene procedure.

    Paradoksalno je da se to događa u javnim peduzećima koja su gubitaši, kao što su Železnice Srbije. Kompanije Telekom i Srbijagas nisu želele da obelodane podatke, navela je Milenović, uz konstataciju da se slično događalo i u prethodnhim vladama.

    Trend je isti. Neki igrači su promenjeni, a neki su samo promenili dresove. To je paralelni svet bahatog ponašanja sa našim parama, izjavila je Milenović, koja je predvidela da privatizacija medija neće ništa dobro doneti u Srbiji, pošto se "potvrdila pretpostavka da će ekonomske i političke elite pokupovati medije i napraviti infrastruturu za buduće izbore".

    Kako je rekla, nju su u subotu napale dve osobe u haustoru zgrade u kojoj živi i nanele joj povrede glave i lica. Napad na nju oštro je osudio ombudsman Saša janković, ministarka Kori Udovički, ali i Savet Evrope.

    Prema rečima načelnika Uprave kriminalističke policije Beograda Dragana Kecmana, policija je samoinicijativno reagovala na informaciju o napadu na Miroslavu Milenović, koja slučaj nije prijavila.

    Foto: printscreen

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE