Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    STOP Srbije za ekonomske migrante

    U Srbiju iz Makedonije ne mogu da uđu ekonomski migranti, odnosno migranti iz zemalja za koje su u Hrvatskoj i Sloveniji odlučili da ne mogu da uživaju njihovo gostoprimstvo, jer nisu ugrožene ratom, izjavio je danas ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin.

    "Moramo da zaštitimo svoju zemlju i zato smo primenili recipročne mere prema onima za koje u Hrvatskoj i Sloveniji smatraju da za njih nema mesta", rekao je Vulin novinarima prilikom obilaska Zavoda za vaspitanje dece i omladine "Vasa Stajić".

    Vulin je upozorio da problem mora da se reši na nivou čitave migrantske rute, te da bi jednostrani potezi mogli biti štetni i izazvati probleme, ali i naglasio da će Srbija štititi svoju teritoriju.

    "Nećemo dozvoliti da u Srbiju uđe niko ko ne može da nastavi putovanje. Mi nismo zemlja u koju oni dolaze da ostanu, oni kroz Srbiju samo prolaze i tako će ostati", porucico je Vulin.

    On je naveo da svaka zemlja sa migrantske rute mora da ima isti zajednički stav, te da će danas biti održana video konferencija u 16 sati.

    Vulin je dodao da se u Šidu trenutno nalazi oko 1.000 migranata koji čekaju dalji transport.

    Portparolka UNHCR Melita Šunjić je izjavila da su izbeglice iz drugih zemalja vraćene, tako da je na stotine njih ostalo na granici. Prema njenim rečima, Makedonija je tri sata posle ponoći zatvorila granicu, a oko 100 ljudi je ostalo zarobljeno na ničijoj zemlji, prenosi B92.

    "Od juče u 18 sati, Srbija je počela da u Makedoniju vraća sve koji nisu Sirijci, Iračani i Avganistanci", navela je Šunjić.

    Foto: Beta/AP

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE