Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    OPSADA PREDGRAĐA PARIZA: Dve osobe poginule, a sedmoro uhapšeno

    Sedmoro osoba uhapšeno je danas u antiterostističkoj policijskoj akciji u pariskom predgrađu Sen-Deni u okviru istrage o nedavnim terorističkim napadima u Parizu u kojima je poginulo 129 osoba, saopštilo je francusko tužilaštvo i dodalo da su dve osobe poginule u toj operaciji. AFP javlja da je poginulo tri osobe.

    Među poginulim je žena koja je aktivirala eksplozivnu napravu.

    Kako se navodi, pucnji i detonacije su se čule od 4.20h, kada je racija počela, a od 7.30h situacija je mirna.

    Meta policijske operacije bio je jedan od organizatora napada u Parizu, belgijski džihadista Abdelhamid Abaud, za kojeg se veruje da se nalazi u opkoljenom stanu. Međutim, u međuvremenu je javljeno da je akcija policije završena, ali se ne navodi da li je on i uhapšen.

    Policijski izvori su naveli da su tri policijca povređena u akciji tokom koje su osumnjičeni pružali jak otpor.

    Građani naplaćuju novinarima 200 evra za “dobru poziciju”

    Novinarka BBC-ija Anna Holligan objavila je na Twitteru informaciju da stanovnici pariskog predgrađa naplaćuju novinarima 200 evra za dozvolu da dešavanja snimaju iz njihovih stanova.

    Najmanje 33 osobe poginule u francuskim i ruskim napadima u Siriji

    Najmanje 33 osobe poginule su tokom francuskih i ruskih vazdušnih napada u poslednja 72 sata u Siriji, saopštila je danas sirijska opoziciona Opservatorija za ljudska prava.

    "Najmanje 33 osobe su poginule i nekoliko desetina džihadista je povređeno u francuskim i ruskim vazdušnim napadima u nedelju, ponedeljak i utorak na skladišta oružja, kasarne i kontrolne puntkove u Raki", izjavio je France Pressu direktor opservatorije Rami Abdel Rahman.

    Prema njegovim rečima, mali broj mtvih se može objasniti činjenicom da su džihadisti preduzeli mere predostrožnosti. "Na gađanim lokacijama bili su samo stražari a najviše mrtvih je bilo na kontrolnim puktovima", rekao je Rahman.

    Rusija i Francuska su ;posle pada ruskog aviona u Egitpu 31. oktobra i terorističkih napada u Parizu 13. novembra udvostručile napade na položaje Islamske države u Raki, koja se smatra "glavnim gradom" džihadista. Odgovornost za te napade i pad aviona je preuzela Islamska država.

    Foto: Beta/AP

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE