Eko-autobusi stižu u Beograd 2016. godine

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Eko-autobusi stižu u Beograd 2016. godine

  Beograd će do sredine naredne godine imati prve zelene ekološke autobuse i prvu zelenu ekološku GSP liniju, najavio je gradski menadžer Goran Vesić.

  Pet niskopodnih solo autobusa biće nabavljeno preko tendera, njihovom nabavkom Beograd će postati prva prestonica u regionu sa ekološkom vrstom javnog prevoza, rekao je Vesić je na četvrtom Belgrade venture forumu – najvećem investicionom forumu u regionu, koji je posvećen promociji preduzetništva i investicija u inovativne kompanije i ideje.

  Elektroautobusi bi, kako je najavljeno trebalo da saobraćaju na potezu od Centra Sava do Vukovog spomenika. Vreme punjenja tih vozila na terminusima je deset minuta i elektroautobus je spreman za vožnju narednih 20 kilometara.

  Projekat nabavke novih niskopodnih solo autobusa na električni pogon GSP realizuje u saradnji sa gradskim sekretarijatima za zaštitu životne sredine i za saobraćaj.

  Ovo nije prvi put da se pominje ideja o ekološkim autobusima za prestonicu. Prošle godine je najavljena mogućnost da bi eko-autobusi mogli da se pojave u Beogradu već naredne, odnosno ove godine.

  What's your reaction?

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE