Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    `Ne damo zemlju za paklu cigareta`

    Nezadovoljni meštani Vinče, Velikog Sela i Slanaca ne žele da prodaju svoje zemljište za izgradnju fabrike za preradu otpada po ceni od 100 dinara po kvadratnom metru, koju su procenili nadležni iz grada.

    Njih 296 sa 180 parcela odbili su da prihvate tu, kako kažu, sramnu ponudu, i najavljuju da će pravdu isterati makar i u Strazburu.

    Za 2015. godinu grad Beograd je izdvojio iz budžeta 65 miliona dinara za nas, objašnjava Živojin Milošević, jedan od predstavnika ogorčenih vlasnika problematičnog zemljišta. Neko tu nije dobro računao, jer ako raspodelimo tu sumu, onda dobijemo i manje od 100 dinara po kvadratu.

    Rezignirani žitelji imaju plan u slučaju da se ništa ne promeni. Prisiljeni smo da se obratimo svim firmama koje su pokazale zainteresovanost za javno-privatno partnerstvo, jer je nekim od vlasnika zemljište isknjiženo i uknjiženo na grad Beograd, ističe Milošević.

    Problemi poljoprivrednika iz ovog dela prestonice počeli su još u maju. Čekali smo do sada, jer smo se nadali da će se opština Grocka opametiti i ponuditi pravičniju nadoknadu, ističe Radivoje Perišić, jedan od oštećenih. Apsurdno je da se 20 kvadrata zemlje sada može kupiti po ceni pakovanja cigareta!

    Ove porodice u dogovoru sa pravnim zastupnicima, angažovale su i privatne veštake. Sudski veštak je u Vinči ocenio da bi najmanja ponuda trebalo da bude 1.620 dinara po metru kvadratnom. Ako je potrebno, ići ćemo i do Strazbura, kategoričan je Milošević.

    Grad Beograd se u celom postupku eksproprijacije zemljišta za izgradnju fabrike za preradu komunalnog otpada u Vinči striktno pridržavao odredaba zakona i propisanih procedura.

    To će i nadalje činiti i poštovaće odluke sudskih organa, navodi se u saopštenju Direkcije za upravljanje otpadom povodom nezadovoljstva vlasnika zemljišta ponuđenom cenom otkupa.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE