Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    POTVRĐENO: Lidl u Srbiji već sledeće godine

    Nemački globalni lanac supermarketa Lidl otvoriće prve trgovine u Srbiji već 2016. godine, izjavio je prvi čovek Lidla Sven Seidel.

    Seidel je u intervjuu za Handelsblatt kazao da Lidl u Srbiji počinje da radi već sledeće godine, a da je veliki korak u njihovom širenju planirani ulazak na tržište SAD 2018. godine.

    Istovremeno sa ulaskom u Sjedinjene Američke Države, Lidl planira i širenje u Litvaniji. "SAD su strateško tržište za nas. Počećemo sa nekoliko desetina prodavnica na istočnoj obali, u Virdžiniji, Severnoj Karolini, Južnoj Karolini, u Merilendu i u Vašingtonu", izjavio je Seidel.

    Nemačka kompanija Lidl, filijala grupacije Schwarz, jednog od najvećeg distributera prehrambenih proizvoda, posle američkog Walmarta i francuskog Carrefoura, otvoriće u SAD 200 radnih mesta kako bi se pripremio dolazak na američko tržište.

    Lidl koji je poznat po diskontnoj prodaji proizvoda, želi da u SAD prodajni prostor bude prijatniji i moderniji. Lidl će, pored supermarketa Aldi, biti drugi nemački lanac trgovinskih radnji koji će poslovati u SAD. 

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE