Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Srpski biznismen dovodi F1 u Trebinje

    Na "Gradu sunca", turističkom projektu koji je u blizini Trebinja pokrenuo srpski biznismen Rodoljub Drašković, samo što su počeli pripremni radovi, a već se pominje mogućnost da kroz hercegovačke kamenjare "prozuji" i najbrži cirkus na svetu.

    Za hercegovačke građevinare nema zime. Zajedničkim snagama bore se sa 800.000 kvadrata šume na kojima bi do leta iduće godine trebalo da nikne pravi mali grad, javlja ATV. U mestu Gomiljani kod Trebinja gradiće se akva park, sportski tereni sa zatvorenim olimpijskim bazenom, hoteli i spa centri.

    Pripremni radovi su u toku – probijanje puteva, ravnanje terena, planiranje. Koristi se lepo vreme i radi se po celi dan, rekao je Rade Kisin iz firme Herc gradnja.

    Trenutno je angažovano četiri, pet firmi na ovom delu posla. Da bi se ostvarila dinamika posla angažovaćemo sve raspoložive potencijale u mehanizaciji Hercegovine, rekao je vlasnik koncerna Swisslion Takovo Rodoljub Drašković.

    Kombinacija drveta i kamena, to je Draškovićeva ideja vodilja za izgradnju turističkih kapaciteta, ali konačan sud o svemu daće s proleća nekoliko renomiranih arhitekti iz regiona. Neki od njih već su obišli teren i spremni su da se prihvate posla.

    Pored toga, u toku su pregovori i sa vlasnicima Formule 1, potvrdio je Drašković za ATV. Glavni menadžer najvećeg cirkusa na svetu već je boravio u Trebinju i sastao se sa Draškovićem. Na proleće se očekuje i dolazak Bernieja Ecclestonea.

    Kada budemo pripremili teren onda će sigurno oni doći da daju ocenu da li im odgovara teren i koji su zahtevi njihovi u samom izvođenju građevinskih projekata da bi se ovde održavale trke Formule 1, rekao je Drašković.

    Do tada, domaćini imaju zadatak i pola godine da urede i pripreme teren. Prostor koji je do pre mjesec dana bio pokriven gustom šumom sada je raščišćen i poravnat, a na ovom mestu s proleća počinju glavni radovi – izgradnja akva parka i zatvorenog olimpijskog bazena. 

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE