Srbiji kredit od 75 miliona dolara

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Srbiji kredit od 75 miliona dolara

  Šef Kancelarije Svetske banke u Srbiji Tony Verheijen najavio je da će Srbiji, za sprovođenje strategije i akcionog plana reforme javne administracije, biti odobren kredit od 75 miliona dolara.

  Reč je o novom instrumentu Svetske banke koji se bazira na finansiranju nakon ostvarenih rezultata, a uslovi su, prema njegovim rečima, kao i uvek daleko povoljniji od tržišnih.

  U Srbiji se taj instrument koristi prvi put i to kao podrška strategiji i akcionom planu za reformu javne administracije, rekao je Verheijen.

  "To je novi instrument za kofinansiranje programa u zemljama, koji koristi sistem tih zemalja. Princip je da se dogovaramo oko ciljeva u okviru programa, a kada ih vlada dostigne, mi oslobodimo novac koji su potrošili iz budžeta da bi to ostvarili", rekao je on.

  Prema njegovim rečima, za podršku reforme javne administracija biće odobren kredit od 75 miliona dolara, koji će biti predstavljen bordu direktora kasnije u decembru ili početkom 2016, u januaru, a biće efektivan u martu sledeće godine.

  Tim novcem, istakao je Verheijen, Svetska banka će kofinansirati implementaciju programa, reformu javne administracije, unapređenje menadžmenta, sistema nabavki…

  "Finansiranje je na bazi rezultata. Radimo procene programa, a u slučaju Srbije, dogovoreno je da finansiramo deo programa", rekao je šef Kancelarije Svetske banke u Srbiji.

  What's your reaction?

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE