Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Papa protiv `faraonskih` kardinala

    Poglavar Rimokatoličke crkve papa Francisco oštro reagovao na saznanja da neki kardinali žive veoma luksuzno i upozorio da se ne može govoriti o siromašnim i o siromaštvu, a u isto vreme živeti poput faraona.

    Crkva bi morala da govori i svedoči istinu, istinu o siromaštvu. Ako jedan vernik govori o siromaštvu i o beskućnicima, a pritom vodi život poput faraona, to nije moguće, rekao je papa, prenosi Hina.

    U Crkvi ima onih koji se, umesto da služe drugima i misle na druge, služe Crkvom – to su karijeristi, oni koji vole novac. A koliko takvih sveštenika i biskupa poznajemo. To je tužno, zar ne, rekao je papa u Vatikanu.

    U četvrtak su, zahvaljujući tajnim dokumentima na nekoliko jezika, izašle dve knjige u kojima se opisuje nesavesno upravljanje vatikanskim finansijama i loše ponašanje nekih sveštenika koji žive u velikim apartmanima u papinskoj državi.

    U knjigama su, pre svih, prozvani kardinal Tarcisio Bertone, drugi čovek Vatikana za vreme pontifikata Benedicta XVI, koji navodno živi u stanu od 296 kvadrata i monsinjor Velasio De Paolis, jedan od glavnih pravnika Kurije, koji je u petak rekao da je spreman da napusti stan od 250 kvadrata i da se preseli u mini-apartman, poput papinog.

    Foto: Beta-AP

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE