Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Banje čekaju odluku Arapa

    Vlada Srbije očekuje od saudijskih biznismena koji su u petak obišli tri srpske banje povratnu informaciju o namerama da investiraju.

    Banje koje je Vlada Arapima ponudila na prodaju su, prema saznanjima Blica, ostavile dobar utisak na biznismene iz Saudijske Arabije koji su u Srbiju došli sa princom Sultanom bin Abdulazizom Al Saudom.

    Desetak biznismena iz Saudijske Arabije je obišlo Matarušku, Bogutovačku i Ribarsku Banju i nekoliko hotela koje im je Vlada Srbije ponudila na prodaju. Delegacija iz Saudijske Arabije se susrela s predsednikom Tomislavom Nikolićem, premijerom Aleksandrom Vučićem i ministrom spoljnih poslova Ivicom Dačićem.

    Vučić je princu Sultanu bin Salmanu bin Abdulazizu predstavio rezultate ekonomskih mera, sa željom da saudijske kompanije nađu interes za ulaganje u Srbiji. Posebno su naglašene mogućnosti za saradnju u oblasti turizma, koje treba da podstakne i Memorandum o razumevanju o saradnji u oblasti turizma između dveju zemalja.

    Saudijski princ rekao je da je veoma optimističan po pitanju buduće saradnje sa Srbijom. Srbija sada organizuje svoj investicioni portfolio. To je država na strateški dobrom mestu i ima sposobnu vladu, rekao je saudijski princ, koji je predsednik Visokog saveta za turizam i kulturnu baštinu te zemlje.

    Prema njegovim rečima, sada je na srpskoj vladi i privrednicima da ubede investitore u Saudijskoj Arabiji da je Srbija dobro i stabilno mesto za ulaganje. On je predložio održavanje saudijsko-srpskog poslovnog foruma na kojem bi se utvrdile mogućnosti za ekonomsku saradnju.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE