Mali pomogao tati da kupi firmu iz Subotice?

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Mali pomogao tati da kupi firmu iz Subotice?

  Posle afere 24 stana i prošlonedeljne o 10 hektara, o Siniši Malom sajt KRIK objavio je još jedan kompromitujući tekst.

  Prema pisanju Mreže za istraživanje kriminala i korupcije KRIK, gradonačelnik Beograda Siniša Mali je pre deset godina kao službenik Agencije za privatizaciju svom ocu otkrio informacije koje su mu pomogle da kupi "Bratstvo" iz Subotice koje je posle propalo.

  Kako se navodi u tekstu KRIK-a, zbog sumnje da je Siniša Mali, tada službenik Agencije za privatizaciju, svom ocu otkrio osetljive informacije koje su mu pomogle da kupi proizvođača vagona "Bratstvo", Ministarstvo privrede je 2004. godine tražilo da se poništi prodaja. Agencija, međutim, nije želela da postupi po nalogu ministarstva, a "Bratstvo" je nakon nekoliko godina pod upravom oca Siniše Malog i njegovog partnera propalo.

  Ceo tekst pročitajte OVDE.

  Vučić: Video sam da je ’neka glupost’

  Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da gradonačelnik Beograda Siniša Mali više neće biti na toj funkciji ako nadležni organi utvrde da je tačan "deseti deo optužbi" protiv gradonačelnika.

  "Ako je deset odsto toga tačno, dakle da ima dva stana, umesto jedan, on ne može da bude gradonačelnik, ako je krao moraće da odgovara i bilo šta da je uradio protivzakonito, pa čak i ako dođe do zastarelosti postupka, on neće biti gradonačelnik", rekao je Vučić novinarima u Beogradu.

  Dodao je i da Mali neće biti na funkciji gradonačelnika ukoliko se pokaže da je bio u sukobu interesa, odnosno da je bio direktor of šor kompanija 2014. i 2015. godine kada je bio i gradonačelnik.

  "Ali, plašim se da ćete da dobijete drugačiji odgovor, ali ću razgorvarati i sa bugarskim državnim organima", poručio je Vučić.

  Upitan da li je video današnju vest Mreže za istraživanje kriminala i korupcije (KRIK) u kojoj je objavljeno da je Mali pomogao ocu da privatizuje fabriku za proizvodnju vagona "Bratstvo", Vučić je odgovorio da je video da je "neka glupost", ali da nije pročitao.

  "Neću da dozvolim da u moralnom smislu padne bilo kakva sumnja i na stranku koju vodim i na bilo kakoga drugog. Mali nije optužen da je radio bilo šta loše u vreme svoje vlasti, kada je deficit grada smanjio za četiri puta, optužuju ga za vreme njihove vladavine", istakao je premijer.

  Foto: Beta

  What's your reaction?

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE