Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Biznismeni uhapšeni zbog utaje poreza

    Četiri osobe su uhapšene zbog sumnje da su utajom poreza oštetile budžet Republike Srbije za više od 122,5 miliona dinara, saopštio je MUP.

    Uhapšeni su osumnjičeni da su 2011, 2012 i 2013. godine fiktivno fakturisali veću količinu robe kako bi izbegli plaćenje poreza.

    “Uhapšeni su V. Š. (1965) iz Niša, odgovorno lice Privrednog društva "Jugo-impeks" d.o.o. Niš, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivična dela poreska utaja, neosnovano iskazivanje iznosa za povraćaj poreza i poreski kredit i falsifikovanje službene isprave, M. K. (1952) iz okoline Obrenovca, odgovorno lice Privrednog društva "Eko bel 026" iz Smedereva, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivična dela poreska utaja, neosnovano iskazivanje iznosa za povraćaj poreza i poreski kredit u pomaganju i falsifikovanje službene isprave, B. M. (1983) iz Smedereva, odgovorno lice Privrednog društva "Mapet" d.o.o. Beograd i S. K. (1973) iz Aleksinca, odgovorno lice samostalne radnje "Ofert" iz Grocke, zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivična dela poreska utaja u pomaganju i falsifikovanje službene isprave”, navodi se u saopštenju MUP.

    Takođe, u saopštenju stoji da postoje osnovi sumnje da su od početka sepembra 2011. do kraja septembra 2013. godine M. K, B. M. i S. K. sačinjavanjem fiktivne dokumentacije o navodnom prometu sekundarnih sirovina i bakarnih katoda omogućili V. Š. da utaji 122.577.443 dinara poreza po osnovu prava na odbitak prethodnog poreza pri obračunu PDV i izbegavanja plaćanja poreza na dohodak građana.

    Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 časova nakon čega će, uz krivičnu prijavu, biti sprovedeni Osnovnom javnom tužilaštvu u Nišu.

     

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE