Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Od kuće do diplome Oxforda ili Harvarda

    Danas se može diplomirati i iz kuće, naravno uz obavezno posedovanje kompjutera i dobre internet veze. Više od pet miliona studenata do sada je steklo "onlajn" diplomu.

    Kako piše Novi list, da biste studirali ne morate mijenjati grad ili državu, tražiti stan, plaćati smeštaj i putne troškove, tražiti studentsku vizu…

    On-line studiranje je uobičajen način obrazovanja u većem delu Evrope, a u različitim oblicima takvog obrazovanja dosad se okušalo više od pet miliona studenata širom sveta.

    Studiranje na daljinu dostupno je u državama regiona, ali i ugledni evropski fakulteti poput Oxforda i Cambridgea, kao i  prestižni američki MIT (Massachusetts Institute of Technology), Harvard ili Berkley, nude mogućnost on-line studiranja za one koji dobro vladaju engleskim jezikom.

    Takav način studiranja pogodan je za aktivne sportiste, osobe s invaliditetom, majke s malom decom ili zaposlene koji žele dodatno obrazovanje, ali im okolnosti ne dozvoljavaju klasičan koncept studiranja.

    Studije arheologije, književnosti, istorije ili filozofije na Oxfordu, primera radi, koštaju 1.055 funti po godini, što znači da on-line student za četverogodišnje studije mora da izdvoji nešto više od 4.200 funti.

    Na Oxfordu definitivno nema provlačenja, jer se od polaznika traži da po završetku studija raspolažu širokim znanjem i razumevanjem područja koje studiraju.

    Od njih se traži kritičko razmišljanje, upoređivanje različitih metoda i koncepata, planiranje, istraživanje i pisanje seminarskih radova, analiziranje i rešavanje problema, i to sve uživo, na video-linku s profesorom u Oxfordu.

    Po završetku takvog studija izdaje se Sertifikat visokog obrazovanja Univerziteta u Oxfordu, papir koji će malo koji poslodavac dovesti u pitanje. 

    Foto: Beta-AP

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE