Uber `ušao` u Hrvatsku

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Uber `ušao` u Hrvatsku

  Kroz hrvatsku prestonicu počeo je da vozi Uber, aplikacija za vožnju gradom po povoljnijim cenama, uz mogućnost ocenjivanja vozača i korisnika, saopštila je američka firma i najavlila proširenje poslovanja i na druge gradove.

  Start vožnje plaća se osam kuna (1,04 evro), a svaki pređeni kilometar četiri kune plus 0,50 kuna za minutu vožnje, objavio je Uber. Minimalan iznos koji će biti naplaćen putnicima je deset, dok otkazivanje vožnje stoji 15 kuna.

  Reč je o projektu kojim se nudi prevoz putem mobilne aplikacije, koja se može preuzeti za iPhone i Android. Računi se plaćaju putem kreditne kartice povezane s računom korisnika.

  U Zagrebu vožnja taksijem po kilometru košta uglavnom šest kuna (0,78 evra), a start se naplaćuje od 10 do 15 kuna (od 1,3 do 2 evra).

  Za razliku od nekih drugih država u kojima posluje, Uber je u Hrvatsku ušao po modelu prema kojem mogu da rade samo licencirani taksi prevoznici, a ne svako ko poseduje vozačku dozvolu i automobil.

  Uber je saopštio da svoje usluge nudi u 61 državi, uključujući 21 državu članicu EU. Na mnogim tržištima Uber se, međutim, smatra nelojalnom konkurencijom.

  What's your reaction?

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE