Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Evo kako Ferrari proziva Tesla Motors

    Italijanski proizvođač automobila Ferrari juče je bio zvezda na Njujorškoj berzi, a njegove akcije su odmah po izlasku na berzu skočile skoro 10 procenata.

    Cena akcije Ferrari-ija je na inicijalnoj javnoj ponudi iznosila 52 dolara, da bi ubrzo dostigla vrednost od 60 dolara, a kasnije se nešto spustila, na 56,98 dolara, prenosi agencija AP.

    Tržišna vrednost kompanije procenjena je na 11,3 milijarde dolara.

    Izvršni direktor kompanije Fiat Chrysler i predsednik Ferrari-ja Sergio Marchionne pojavio se na televiziji CNBC i rekao nekoliko stvari koje su protumačene kao „prozivka“ konkurenta,i to Tesla Motorsa.

    On je rekao da potencijalni kupci automobila njegove kompanije sada kupuju pogrešne, tj. automobile koji se ne mogu porediti sa Ferrari-ijem.

    „Neću da dajem ponižavajuće ocene vezane za konkurenciju, ali ako čekate godinu dana da biste dobili kola, ljudi tada imaju tendenciju da potraže kola na drugom mestu,“ rekao je Marchionne.

    Tesla Motors bori se sa velikom potražnjom, pa će tako cela 2016.godina proteći u proizvodnji modela Modela X SUV naručenih u ovoj godini. Naravno, ako se kupci u međuvremenu ne predomisle.

    Foto: Screenshot CNBC

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE