Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Radnik Google-a živi na parkingu, a evo i zašto

    Softverski inženjer radi za Google, a živi u kamionetu na parkingu tehnološkog giganta i tako planira da uštedi 90 odsto zarade, jer nema stanarine, struje i sličnih dadžbina, a osnovne potrebe ionako namiruje u kampu kompanije.

    Dvadesettrogodišnji Brandon došao je da radi u Google-u kao softverski inženjer, ali umesto da se smesti u precenjeni stan u San Francisku, "ugnezdio" se u kamiončiću površine oko 12 metara kvadratnih, koji je parkirao ispred kompanije u kojoj radi.

    Brandon, koji je zamolio da se njegovo prezime ne objavljuje, rekao je za Business Insider da je najjeftiniji smeštaj koji mu je ponuđen, koštao oko 2.000 dolara mesečno.

    "Zaključio sam da bih plaćao preveliku sumu za stan, a skoro nikada ne bih bio kod kuće, i zaista je teško opravdati bacanje tolikih para. Bukvalno ih sagorevate, ne ulažete ih, ne gradite ništa za budućnost sa tim novcem i sa tim nisam mogao da se pomirim."

    Kupio je kamion Ford iz 2006. godine za koji je platio 10.000 dolara i jedini mesečni trošak koji ima je 121 dolar osiguranja za njegovo vozilo-kuću, pošto ne koristi električnu energiju, a telefonski račun ide na "teret" Google-a.

    Poseduje baterije kojima puni telefon i slušalice tokom noći, a laptop, kako kaže, puni na poslu. Prostor je mali, ali dovoljan za krevet i ormarić.

    Što se tiče hrane i higijene, sve mu je obezbeđeno u dvorištu, tačnije u – kompaniji. "Hranu i tuš imamo u Google kampu, tu doručkujem, ručam i večeram, a tuširam se u sportsko-rekreativnom odeljku", objašnjava Brandon.

    Sve ovo mu, sa druge strane, donosi znatne uštede. Planira da mu ostaje 90 odsto od zarade, a taj novac će da upotrebi za otplatu kredita za studije i investicije.

    Pored toga, ovaj nesvakidašnji mladić kaže da mu ovakav "lajfstajl" omogućava da se hrani i u luksuznim restoranima, kao i da uživa u lepotama San Franciska mnogo više nego što bi to mogao živeći u stanu. Takođe, do posla mu treba nekoliko sekundi, naspram nekoliko sati vožnje prevozom.

    Kaže da ne zna koliko će ovakav način života da potraje, ali dodaje da je ovo tek peti mesec njegovog boravka u kamiončiću i ne vidi razlog zbog kog bi se u skorije vreme "preselio".

    Foto: Google

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE