Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Kinezi i Britanci `obrću` 40 milijardi funti

    Britanski premijer David Cameron pozdravio je potpisivanje velikog broja ugovora ukupne vrednosti oko 40 milijardi funti, ili oko 50 milijardi evra, tokom službene posete kineskog predsednika Xi Jinpinga Velikoj Britaniji.

    "Ugovori potpisani tokom te posete pojačavaju partnerstvo koje se razvija", zadovoljno je rekao Cameron kineskim i britanskim preduzetnicima u sklopu četverodnevnog državne posete, prve tog tipa u poslednjih deset godina.

    Cameron je govorio o ugovorima o nafti i gasu British Petroleuma za oko 12 milijardi funta i o osnivanju sestrinske firme preduzeća Carnival za 2,6 milijardi funti za Rolls-Royce.

    Kina se obavezala da finansira trećinu iznosa za nuklearnu centralu koju će graditi francuski EDF u Velikoj Britaniji za ukupno 18 milijardi funti.

    Osim ugovora Cameron je izrazio zadovoljstvo sve boljom saradnjom dve zemlje u finansijskom području, dok je kineski predsednik naglasio da dve zemlje moraju pojačati saradnju u određenom broju područja, poput online trgovine i energije.

    Xi Jinping je zagarantovao da neće biti brutalnih padova druge ekonomske svetske sile, čiji je rast malo usporio.

    Foto: Beta

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE