Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Stefanović: Pajtić nije pružio nove dokaze

    Ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović izjavio je da lider Demokratske stranke (DS) Bojan Pajtić na saslušanju u policiji nije pružio nove dokaze, već da je izrazio nepoverenje u institucije države.

    On je novinarima u Beogradu rekao da kao ministar ne može da saopšti nove detalje ispitivanja, osim da je Pajtić odbio poligraf.

    "Kao potpredsednik SNS-a mislim da je skandalozan Pajtićev zahtev da se poligrafsko ispitivanje obavi u nekoj drugoj državi", rekao je Stefanović i dodao da će nadležni organi nastaviti sa istragom da li je bilo korupcije oko vetroparkova.

    "Ako tužilaštvo bude tražilo da uđemo i u Elektromreže Srbije (EMS), mi ćemo to i uraditi", rekao je Stefanović.

    Predsednik DS saslušan je ranije danas u policiji povodom tvrdnji da je direktor Elektromreža Srbije (EMS) Nikola Petrović, inače kum premijera Aleksandra Vučića, ucenjivao američku firmu "Continental Winds Partners" (CWP), ali je odbio da se podvrgne poligrafu.

    Pajtić je novinarima u Beogradu kazao da je pružio dokaze da je firma "Continental Winds Partners" (CWP) bila reketirana i ucenjivana, ali da ne veruje istražnim organima da će sprovesti istragu do kraja.

    "Očekujem da se otkriju okolnosti zbog čega je rekiterina firma CWP, jer Lidija Udovički nema ni jedan razlog da osporava ovu vladu, ne bavi se politikom i ne živi u ovoj zemlji. Očito je bilo ucenjivanja i reketriranja", rekao je Pajtić posle dva sata saslušanja.

    On je dodao da je odbio poligraf zato što ga tumači i rezultate predstavlja javnosti ministar policije Nebojša Stefanović i ponovo pozvao premijera Aleksandra Vučića da se zajedno podvrgnu poligrafskom ispitivanju ali u inostranstvu, u nekoj nezavisnoj instituciji.

    Foto: Beta

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE